Fashion

Zo creëer jij thuis de ultieme paskamerervaring voor een uitgebreide shopsessie

Zo creëer jij thuis de ultieme paskamerervaring voor een uitgebreide shopsessie

De winkels zijn gesloten en een shopping spree zit er nog even niet in. Gelukkig leven we in een tijdperk waar we online kunnen winkelen en de pakketjes aan de deur worden bezorgd. Shoppen in een fysieke winkel heeft zijn voordelen, zo hoef je pakketten niet te retourneren, maar er zijn ook negatieve kanten.

Niet zulke leuke dingen tijdens het kleding shoppen in de winkel zijn bijvoorbeeld de slechte paskamers. Ze zijn vaak te klein, het licht is alles behalve flatterend en je kunt maar een aantal items per keer passen - waardoor je nog even terug moet voor die ene perfecte jurk. Het leuke aan een paskamerervaring thuis organiseren, is dat je deze negatieve punten gewoon kan voorkomen en ervoor kan zorgen dat het zo leuk mogelijk wordt!

Hierbij een stappenplan om bij jou thuis de perfecte paskamerbeleving en shopsessie te organiseren. 

via GIPHY

Voor het shoppen

Plan een moment in wanneer je graag een uitgebreide shop- en passessie wilt houden. Als je dat ruim van tevoren doet, kun je in de tussentijd inspiratie opdoen en een lijstje maken met alle items die je nodig hebt. Bijvoorbeeld een voorjaarsjas of goede basics. Het zou namelijk jammer zijn als je iets vergeet.

Het shopping proces

De volgende stap is natuurlijk online shoppen. Als je niet zeker bent over welke maat je moet bestellen, bestel er dan meerdere. Bekijk altijd van tevoren of er kosten hangen aan het retourneren van je pakketje. Bij veel webshops is het meestal gratis, maar check het altijd om onverwachte kosten te voorkomen.

Verzamel alle pakketjes

Als je een pakketje binnenkrijgt dan is de verleiding heel groot om deze gelijk uit te pakken. Doe dat niet! Om het de ultieme paservaring te creëren, kun je het beste wachten tot alle pakketten binnen zijn.

Kamer omtoveren tot paskamer

Kies voor de kamer in het huis met de meeste ruimte of in ieder geval voor een kamer die een passpiegel heeft. Zorg ervoor dat de kamer goed belicht is en een aangename temperatuur heeft. Niet te koud, maar vooral niet te warm.

Unboxen

Pak alle items uit en hang deze bij voorkeur op aan een kledingrek. Bewaar het plasticfolie in de juiste doos zodat je na het passen nog weet wat bij wat hoort. Pak een pen, verzamel de retourformulieren en hang de kleding het liefst op in de juiste volgorde. Op deze manier kan je makkelijk het formulier invullen als je een item wilt terugsturen. 

Tijd voor het passen

Na veel voorbereiding is het eindelijk tijd om de kleding daadwerkelijk te gaan passen. Zorg dat je je fris voelt en lekker in je vel zit. Dit maakt de kans groter dat je van de ervaring kan genieten en niet ontmoedigd wordt als de aankopen tegenvallen. Als je twijfelt, kijk dan of je al een soortgelijk item in de kast hebt hangen of dat je het kledingstuk eenvoudig kan combineren met wat je al hebt.

Klaar maken voor retour

Hopelijk ben je blij met de items die je geshopt hebt. Vaak is het wel zo dat je een aantal items terug wilt sturen. Zet alle pakketten klaar en pak alles wat je nodig hebt. Denk aan retourstickers, tape en eventueel een printer. Als het goed is heb je de retourformulieren al ingevuld tijdens het passen. Zo niet, check dan je bestellingen op je mobiel of computer. Op deze manier heb je snel uitgevogeld welk artikel de juiste is.

Terugsturen

Soms moeten pakketjes terug worden gestuurd naar verschillende verzendpunten. Kijk online welke locatie het meest geschikt is. Het liefst een plek waar verschillende postlocaties dicht bij elkaar zitten. Zo bespaar je tijd, moeite en benzine.

Geniet van je shopsessie!

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top