Beauty

5 x tips als jij ook zo'n last hebt van een droge huid op je benen als het koud is

5 x tips als jij ook zo'n last hebt van een droge huid op je benen als het koud is

Het kwik blijft onder de nul graden hangen en naast dat je er mentaal misschien niet zo blij van wordt, kunnen koude temperaturen ook een weerslag hebben op je huid. Deze wordt droog en dat is natuurlijk niet zo fijn!

Ken je het gevoel dat je huid een maatje te klein lijkt te zijn omdat het zo droog is geworden? Vooral je benen kunnen tijdens het koude weer last krijgen van een trekkend velletje. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen waardoor het niet uit de hand loopt en je het liefst de hele dag wilt krabben.

Wij hebben vijf tips verzameld waarmee de huid op jouw benen gewoon prettig aanvoelt en er mooi uit blijft zien.  Hier zijn ze!

1 van 5

1. Douche niet te heet, te vaak of te lang

Als er iets lekker is tijdens de koude maanden, is om een lange en warme douche te nemen. Als je uit de kou binnenkomt, wil je misschien het liefst even onder de douche stappen om even op te warmen. Het werkt op dat moment even maar je huid zal er niet blij van worden. Hoe vaker, langer en heter je doucht, hoe meer vocht er aan je huid onttrokken wordt. Eén keer per dag maximaal tien minuten douchen is het beste voor je velletje. 

via GIPHY

1 van 5
Beeld: Photo by Womanizer WOW Tech on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top