Fashion

Zien: dit is de nieuwste designersamenwerking van H&M

Zien: dit is de nieuwste designersamenwerking van H&M

Bijna iedereen die van mode houdt heeft wel een bepaalde designer waar ze dol op zijn en een stuk van zouden willen bemachtigen. Helaas zit daar vrijwel steevast een hoog prijskaartje aan. Het bezitten van een designerstuk is dus niet voor iedereen weggelegd, tenzij H&M een samenwerking met een ontwerper of merk aangaat.

Nieuw in het inmiddels hele lange lijstje van designersamenwerkingen van H&M is Simone Rocha. Op 11 maart verschijnt de collectie die de Ierse modeontwerpster voor het Scandinavische merk heeft gemaakt. Voor het eerst heeft Rocha - die eigenlijk alleen dingen maakt voor vrouwen - daarvoor ook items bedacht voor heren en kinderen. 

De inspiratie voor de collectie is de cultureel diverse achtergrond van Simone Rocha waarbij ze zich heeft gefocusd op de tradities en ambachten uit Hong Kong en elementen uit de kunstgeschiedenis. Natuurlijk is de voor haar kenmerkende tartanruit aanwezig maar ook andere prints die teruggaan naar het verleden. Opvallende details zoals parelversieringen en strikken maken de collectie nog sierlijker. Voor het ontwerpen van deze collectie bekeek ze de favorieten uit haar eigen archief en gaf deze speciaal voor H&M een moderne twist.

“Simone Rocha stond al een tijdje op de wensenlijst van H&M. Het was enorm inspirerend om samen te werken met een ontwerpster die zoveel tijd besteedt aan de moderne vrouw en feminisme, en die zich daarnaast als geen ander verdiept in vakmanschap en design – van het proces van het ontwikkelen van speciale creaties, tot het vormen van silhouetten en decoratie. Elk item in deze collectie is het resultaat van jarenlang werk en zorgvuldig onderzoek, en is daarom echt uniek. Deze samenwerking geeft een nieuw publiek de mogelijkheid om zo’n bijzonder stuk designgeschiedenis te bezitten.” – Ann-Sofie Johansson, H&M.

“Ik ben zo blij dat ik samen met H&M aan deze bijzondere collectie heb gewerkt. Dit is echt een eerbetoon aan mijn kenmerkende stijl en de invloeden die mij hebben gevormd. Als ontwerper en als klant ben ik een groot fan van de eerdere samenwerkingen van H&M. De collecties met Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons - het is zo'n geweldige lijst van namen en ik ben er trots op om nu aan dit rijtje te worden toegevoegd.” zegt Simone Rocha, die met deze collectie het tienjarig jubileum van haar label viert.

Bekijk een preview van de Simone Rocha x H&M collectie hieronder!


Beeld: H&M
Deel dit artikel
Back to top