Lifestyle

Zo blijf je positief, ondanks alles wat er nu gaande is

Zo blijf je positief, ondanks alles wat er nu gaande is

Iedereen heeft er last van, het is moeilijk om positief te blijven in deze onzekere en uitzichtloze tijden. En helaas is de lockdown wederom verlengd en zitten we in een situatie waarin niemand eigenlijk weet wanneer alles weer een beetje normaal gaat zijn. De nieuwe mutaties van het virus brengen tevens veel vragen en onzekerheden met zich mee. 

Zit jij door deze situatie af en toe even in een dipje? Of voel jij je soms eenzaam of bang? Dat is helemaal niet gek! Sterker nog, hier heeft iedereen weleens last van en helemaal in deze tijd. Maar wij kunnen jou hier hopelijk een beetje bij helpen. Daarom geven wij je wat tips om jezelf weer die positieve vibes te geven! Lees je mee? 

Zorg goed voor jezelf

Het is super belangrijk om altijd goed voor jezelf te blijven zorgen. Jij bent namelijk de enige die goed voor jezelf kan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een goed nachtrust, gezond eten en sporten. Goed slapen is enorm belangrijk voor je geestelijke gezondheid. Gezond eten is tevens heel belangrijk om je lichamelijk goed te voelen en als je af en toe goed beweegt, heb je daar geestelijk ook de voordelen van. De sportscholen zijn dicht, maar er zijn genoeg manieren om alsnog aan de slag te gaan. 

Creëer een routine 

Het thuiswerken zit zeker niet mee. Opstaan om vervolgens naar je werkplekje in huis te gaan in plaats van naar kantoor is een stuk minder motiverend. Ook je routine valt helemaal weg. Geen collega's om je heen om even mee te kletsen, je kinderen die thuis zijn en jou storen tijdens werk, of zelfs geen plek hebben om fatsoenlijk te kunnen werken. Allemaal problemen die komen kijken bij het thuiswerken. Probeer nog een beetje routine in je dagen te houden, door middel van nog steeds elke dag op dezelfde tijd op te staan, je koffietje te maken en een wandeling tijdens je pauze bijvoorbeeld. 

Blijf in contact met je naasten 

Hoe moeilijk het de laatste tijd ook is om af te spreken met familie en vriendinnen, er zijn genoeg manieren om alsnog contact met elkaar te houden. Bijvoorbeeld via Facetime, maar je kunt ook een rondje gaan wandelen op 1,5 meter afstand. Alleen al een WhatsApp gesprek met iemand die jij liefhebt kan heel veel doen voor jouw gemoedstoestand. Probeer de lockdown jou niet te ontmoedigen om contact te houden met je vrienden en familie. 

Probeer te mediteren als het allemaal teveel wordt 

Wordt het je even allemaal te veel? En krijgt de stress de overhand? Probeer rustig te worden door middel van meditatie. Dit klinkt misschien wat heftig, maar er zijn tegenwoordig erg veel apps die jou kunnen helpen om te ontspannen door middel van meditatie. Deze apps zijn verder helemaal niet zweverig en heel toegankelijk voor iedereen. Je kunt het op z'n minst een keer proberen, toch? 

Maak er zelf een feestje van 

Probeer van de kleine dingen te genieten. Trakteer jezelf bijvoorbeeld iets vaker door middel van eten te bestellen. Maak hier dan ook echt een feestje van. Steek de kaarsjes aan, trek iets leuks uit de kast en probeer van de kleine dingen die wel nog kunnen optimaal te genieten. Of bestel eindelijk die ene jas of tas die je al zo lang wilt hebben. Probeer ook niet elke dag in je joggingspak achter je laptop te gaan zitten, maar doe nog een beetje je best om er leuk uit te zien, al is het alleen maar voor jezelf en je eigen gevoel. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top