Fashion

7 beha fouten waarvan je misschien niet wist dat je deze maakt

7 beha fouten waarvan je misschien niet wist dat je deze maakt

Er is niets fijner dan na een lange werkdag ein-de-lijk je beha uit te kunnen trekken. Heerlijk! Die snijdende randen en de ondersteuning is voor vandaag weer even genoeg geweest. We trekken een oversized trui aan en niemand zal doorhebben dat we de rest van de avond behaloos rondlopen (oftewel op de bank een serie kijken). Maar wist je dat er veel fouten worden gemaakt bij niet alleen het uitkiezen, maar ook het dragen van een beha?

De perfecte variant vinden is moeilijker dan je denkt, want deze moet van de juiste maat voorzien zijn, comfortabel zitten en ook nog eens langer dan een week mee kunnen. Dus hoe kom je er nou eigenlijk achter wanneer je de verkeerde maat hebt gekozen? En wanneer zit een beha eigenlijk 'comfortabel'? Wij leggen de zeven meest voorkomende beha fouten uit en vertellen jou hoe je deze het beste kan voorkomen.

Ook zo benieuwd? Lees dan snel verder.

1 van 7

1.  Je koopt altijd beha’s in dezelfde maat

Dit is een van de méést voorkomende fouten: het kiezen van de verkeerde cupmaat. Je hebt het misschien niet door, maar onbewust ben je geneigd om altijd je ‘eigen vertrouwde maat’ te shoppen. Omdat je misschien bent aangekomen of juist bent afgevallen, is de kans groot dat je een andere cupmaat nodig hebt. Je borsten groeien namelijk mee met het postuur van jouw lichaam en dan hebben we het nog niet eens gehad over de hormonen. Je hormonen kunnen namelijk een hoop invloed uitoefenen op je cupmaat. Als tip geven we je daarom mee om je eens in het half jaar te laten meten bij een lingeriezaak. Zo kom je op de juiste manier achter jouw perfecte cupmaat. Ook goed om bij stil te staan: bij elk merk vallen de maten anders!

via GIPHY

1 van 7
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top