Lifestyle

5 geweldige manieren om slechte gewoontes te doorbreken

5 geweldige manieren om slechte gewoontes te doorbreken

Slechte gewoontes kunnen ons leven hinderen en ervoor zorgen dat wij onze doelen niet behalen. Ze kunnen zelfs onze gezondheid in gevaar brengen, zowel mentaal als fysiek. Hoe moeilijk we het ook vinden om dit toe te geven; niemand is perfect. We weten precies wat we moeten doen om een gezond leven te lijden, maar toch maken we soms de keuze om een ander pad te bewandelen. 

Tuurlijk is het ontzettend lekker om op de bank je favoriete pizza naar binnen te werken, maar ben jij het ook niet zat om jezelf iedere keer zo rot te voelen na zo’n gewoonte?  Om je op weg te helpen en je te verlossen van deze bad habits hebben wij de vijf beste manieren voor je op een rijtje gezet. Na dit gelezen te hebben, weet jij precies wat je kan doen om deze te doorbreken.

Ben jij ook zo benieuwd? Lees dan snel met ons mee.

1 van 5

1.  Herken het gedrag dat je wilt veranderen

'Weten' dat je een slechte gewoonte hebt, is niet voldoende om deze ook daadwerkelijk op te lossen. Je kan dit gedrag alleen maar veranderen door dit goed te identificeren en te willen doorbreken. Wanneer jij merkt dat je voor de zoveelste keer je schoenen rond laat slingerten, sta dan op en leg ze in de kast. Breng verandering in deze routine en pak de problemen bij de wortel aan. Alleen dan kan jij ze doorbreken.

via GIPHY

1 van 5
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top