Lifestyle

Hoe je het beste geld kunt besparen in 2021

Hoe je het beste geld kunt besparen in 2021

De één is er goed in, terwijl de ander er helaas iets minder van bakt: iedere maand wat geld wegleggen voor de toekomst. Eerlijk is eerlijk: het is niet heel eenvoudig om in tijden van een pandemie goed te kunnen sparen. Er zijn sinds de coronacrisis zelfs steeds meer mensen in Nederland met een schuld.

Nu het begin van het nieuwe jaar voor de deur staat, is dit misschien wel hét moment om eens naar je uitgaven te kijken. De kans is namelijk groot dat je er alsnog wat geld op kunt besparen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Check je energiecontract om geld te besparen

Je energiecontract is misschien niet het meest sexy onderwerp om je in te verdiepen. Toch is het zeker een aanrader om dit voor het nieuwe jaar te doen. Je kunt namelijk behoorlijk wat geld besparen wanneer je regelmatig overstapt naar een andere energieleverancier. Er zijn verschillende websites waar je kunt beginnen met alles omtrent je vaste lasten online vergelijken - zo ook voor energie. Vind een online energievergelijker en je weet binnen no time wat de beste energiedeals zijn zonder dat je daar wat voor hoeft te betalen. Je kunt zelfs meestal direct je overstap regelen: zo’n energiebedrijf helpt je daar graag bij verder omdat zij jou natuurlijk als klant willen hebben. Hiermee bespaar je enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar.

Doe je boodschappen wekelijks en online

Ben jij iemand die iedere week toch net te veel geld uitgeeft aan lekkere dingen uit de supermarkt? Je bent niet de enige; veel vrouwen gaan met trek naar de supermarkt en kopen dan veel meer producten dan ze eigenlijk nodig hadden. Hoe lekker dat ook is; voor je portemonnee is het minder fijn dat je dit soort impulsaankopen doet. Begin daarom met het doen van wekelijkse boodschappen en dan het liefst online. Maak vooraf een boodschappenlijstje met de producten die je nodig hebt en wijk daar niet vanaf. Daar wordt niet alleen je portemonnee blij van; zo vermijd je het ook nog eens om toe te geven aan je cravings. Je shopt immers alleen wat je écht moet hebben. Ka-ching!

Vergelijk internet en TV providers voor goedkopere deal

Waar je ook zeker op kunt besparen, is het contract voor je televisie en internet. Neem deze pakketten het liefst niet apart af, maar samen bij dezelfde provider. Daar scoor je sowieso al korting mee. Omdat het belangrijk is om jouw abonnement helemaal af te stemmen op jouw behoeften is het ook hierbij aan te raden om een vergelijker te gebruiken. Daar kun je precies zien of je alleen een basispakket nodig hebt of dat je nog voor wat extraatjes moet gaan. Net als bij energie geldt bij dit soort abonnementen dat je regelmatig over moet stappen voor een scherper tarief. Providers hebben namelijk altijd aantrekkelijke kortingen of cadeaus voor nieuwe klanten, waardoor jij uiteindelijk minder hoeft te betalen voor je nieuwe abonnement.

Bespaar op je zorgverzekering in 2021

Iedere Nederlander is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Die verzekeringen bestaan in verschillende vormen en maten - een basispakket is in ieder geval verplicht. Dat pakket kun je zelf uitbouwen met bijvoorbeeld een extra tandartsverzekering. Ieder jaar veranderen de kosten van een zorgverzekering. Het kan dus zijn dat de zorgverzekeraar waar je al een tijdje zit ineens veel duurder wordt. Ook hierbij geldt: kijk eens wat het vergelijken van zorgverzekeraars kan doen. Misschien ben je wel enkele tientjes per maand goedkoper uit wanneer je overstapt naar een andere verzekeraar. De meeste verzekeraars bieden kortingen aan voor nieuwe klanten waardoor je altijd goedkoper uit bent wanneer je overstapt. Bij zorgverzekeraars geldt écht altijd: overstappen loont. Ga er dus zeker even goed voor zitten om te checken hoeveel geld je kunt besparen.

Geef minder geld uit aan kleding en schoenen

Tot slot een handige tip die voor veel vrouwen misschien wat lastig is om op te volgen. Ga bij ieder kledingstuk of paar schoenen dat je wilt kopen na of je het daadwerkelijk nodig hebt. Dit kun je voor een tijdje doen, maar ook voor het hele jaar. Op die manier bespaar je niet alleen geld maar word je sowieso bewuster van wat je wel of niet aanschaft. Dat is ook nog eens beter voor de wereld. Wat je ook kunt doen, is een kledingvrije maand (of twee of drie) instellen. Dat is een periode van een of meerdere maanden waarin je geen kleding mag kopen. Dat geld dat je bespaart kun je vervolgens opzij zetten. Tot slot is het aan te raden om eens op Marktplaats of Vinted te kijken voor tweedehands kleding. Via dit soort websites en apps wordt vaak kleding aangeboden die zo goed als nieuw is, maar dan voor een veel lagere prijs. Ook daarmee help je een handje mee aan een beter milieu, omdat er minder vraag is naar nieuwe kleding. Win-winsituatie dus!

Beeld: Photo by Markus Spiske on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top