Lifestyle

5 redenen waarom dating apps geweldig zijn voor échte relaties

5 redenen waarom dating apps geweldig zijn voor échte relaties

Bij het horen van het woord ‘dating apps’, dwalen er gelijk een aantal gedachtes door je hoofd: of je krijgt een match met iemand die verlangt naar een ‘hook up’ of je wordt gecatfisht. Het zijn de dingen waarvoor je ouders je hebben gewaarschuwd; ga nóóit met vreemde mensen mee naar huis! Maar naarmate je ouder wordt, ga je toch dingen vanuit een ander perspectief bekijken. Zo ook de online dating apps.

Of we er nou aan willen geloven of niet: online ware liefde te kunnen vinden, is inmidels volledig geïntegreerd in onze samenleving. Digitaal communiceren wordt gezien als de normaalste zaak van de wereld. Oók wanneer wij op zoek zijn naar ware liefde.

Nu vragen mensen zich weleens af: kun je écht een relatie beginnen met iemand die je online ontmoet? Het antwoord daarop is vrij simpel: ja dit kan! Dit blijkt zelfs ontzettend goed voor échte relaties te werken en hieronder vertellen wij jou waarom.

1 van 5

1.   Ze leiden tot langdurige relaties

Er wordt vaak beweerd dat je met dating apps geen vaste relatie kunt opbouwen. Hoewel er echt wel een hoop op uit zijn om een one night stand te regelen, zijn er génoeg mensen op deze aardbodem die hier anders over denken. Uit onderzoek van Amerikaanse onderzoekers van de Proceedings of the National Academy of Sciences is gebleken dat meer dan één derde van de koppels die tegenwoordig trouwen, de relatie online is begonnen. Daarnaast zijn er meer offline stellen die hun huwelijk verbreken, dan mensen die hun relatie online zijn begonnen. Natuurlijk verschilt dit bij ieder koppel en is dit in elke omgeving anders, maar een langdurige relatie via een dating app is dus zéker mogelijk!

1 van 5
Beeld: Photo by Khamkéo Vilaysing on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top