Lifestyle

Deze gezonde airfryer recepten wil je zo snél mogelijk uitproberen

Deze gezonde airfryer recepten wil je zo snél mogelijk uitproberen

Ben je op zoek naar een gezonder alternatief voor frituren? Dan is een airfryer zeker een goede oplossing. Deze 'friteuse' zorgt er namelijk voor dat hete lucht wordt gecirculeerd, waardoor deze snel en gelijkmatig alle oppervlakken van je voedsel bereikt. Oftewel: het geeft jouw eten een krokant en goudbruin laagje zonder je voedsel écht te frituren. Dat betekent dat je eten een stuk gezonder wordt bereid en nét zo lekker smaakt. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het kan zijn dat je nog erg nieuw bent met dit leuke apparaat en niet zo goed weet wat je er allemaal mee kan. Wij geven jou graag een duwtje in de goede richting door een aantal heerlijke airfryer recepten met je te delen. Ze klinken zelfs zó lekker dat wij deze het liefst vanavond nog uitproberen. Dus lees snel verder en wie weet heb je vanavond een nieuw receptje op het menu staan!

1 van 4

Zoete aardappelkoekjes

Deze overheerlijke zoete aardappelkoekjes hebben een krokant laagje aan de buitenkant en een heerlijke zachte binnenkant. De perfecte combinatie en ook nog eens super easy te maken! 

Benodigdheden: 2 kleine zoete aardappelen (geschild), 1 eetlepel aardappelzetmeel, snufje knoflookpoeder, 1 ¼ theelepel zout, ¾ kopje met ketchup & bakspray.

Stap 1: breng een middelgrote pan met water aan de kook. Laat de aardappelen 15 minuten koken en daarna nog eens 15 minuten afkoelen op een bord. Stap 2: rasp de aardappelen met de grootste gaten van een doosrasp in een kom. Meng vervolgens met aardappelzetmeel, knoflookpoeder en één theelepel zout. Zorg daarna dat het mengsel verdeeld is in ongeveer 24 bolletjes. Stap 3: spray het bakje van de airfryer in met bakspray. Leg ongeveer de helft van de zoete aardappelbolletjes in het bakje en spuit nog eens met bakspray er overheen. Bak de koekjes lichtbruin op 200 graden in 12-14 minuten. Stap 4: sprenkel er nog wat zout overheen en serveer de koekjes met ketchup. Smakelijk!

1 van 4
Beeld: Philips
Deel dit artikel
Back to top