Lifestyle

Met deze wintercocktails kom jij het koude weer door

Met deze wintercocktails kom jij het koude weer door

De koude dagen komen eraan en dan liggen we het liefst heerlijk met een dekentje en een mok chocolademelk op de bank. Er is niets lekkerder dan na een lange werkdag te kunnen ontspannen met zo’n warm en smaakvol drankje. Wij begrijpen natuurlijk ook dat chocolademelk niet snel zal vervelen tijdens de winter maar wanneer je een keer zin hebt in wat anders dan zijn wintercocktails dé perfecte oplossing!

Niets is te gek en voor ieder seizoen is er een scala aan verschillende soorten drankjes. Heb je nog nooit van wintercocktails gehoord? Dan is dit je geluksdag, want vandaag laten wij jou de heerlijkste wintercocktails zien! Deze drankjes kunnen ontzettend variëren; van een cocktail die naar appeltaart smaakt tot een gekruide mojito.

Heb je kippenvel van je kruin tot je tenen en kun je wel een verwarmend drankje gebruiken? Lees dan snel verder en kom erachter welke wintercocktail jij lekker vindt!

1 van 5

Szarlotka

Dit is een eenvoudig, maar geweldig Pools drankje. De Szarlotka smaakt naar een heerlijke kruimelige appeltaart en roept een warm gevoel op. Het oorspronkelijke recept bevat Poolse Żubrówka-wodka, dit is een fles waar een enkel blad van bizongras in zit. Mede hierdoor krijgt het drankje een zachtgroene tint en een fris en kruidig karakter. Het appelsap in combinatie met aardse wodka zorgt voor een opvallende smaak die onder velen geliefd is. Zeker het proberen waard dus!

Benodigdheden: een scheut wodka, appelsap & een snufje gemalen kaneel.

1 van 5
Beeld: Photo by Taylor Friehl on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top