Gezichtsverzorging

5 x fouten op het gebied van gezichtsverzorging die iedereen maakt

5 x fouten op het gebied van gezichtsverzorging die iedereen maakt

We weten allemaal hoe belangrijk het is om onze huid dagelijks te reinigen. En toch krijg je het idee dat jouw skincare niet zo denderend is als dat je had gehoopt. Je wacht nog steeds op resultaten, maar jouw huidje begint zijn eigen plan te trekken.

Veel mensen denken dat een dag- en nachtcrème voldoende is om jezelf te voorzien van een gezond velletje. Wij kunnen jou vertellen dat dit echter niet het geval is, althans voor de meeste mensen!

Wil jij weten welke vijf huidverzorging fouten wij (on)bewust maken? Lees dan snel verder!

1 van 5

1.  Je gezicht niet wassen voor het slapengaan

Een hoop zullen na het tandenpoetsen direct het bed induiken zonder hun gezicht te wassen. Maar dit is géén goed idee en dan vooral als je make-up draagt. Wanneer jij je mascara tijdens het slapen erop laat zitten, kan dit er zelfs voor zorgen dat het jouw hoornvlies misschien op den duur beschadigt. Daarnaast kun je problemen krijgen met een te droge huid, wanneer je geen zin hebt om je gezicht te wassen. Je velletje maakt namelijk ’s nachts minder natuurlijk oliën aan, wat ervoor kan zorgen dat je overdag met een geïrriteerde en rode huid rondloopt. Reinig daarom goed je gezicht voordat je heerlijk je bed in gaat duiken. Hoe verleidelijk het ook is om je gezicht niét te wassen of om je make-up erop te laten zitten, het is juist beter om wél die vijf minuutjes langer de tijd te nemen voor de spiegel!

1 van 5
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top