Wedding

Dit is waarom in de winter trouwen zó geweldig is

Dit is waarom in de winter trouwen zó geweldig is

Terwijl de meeste koppels ervoor kiezen om in het voorjaar te trouwen, bieden winterbruiloften mogelijkheden waar je misschien nog niet eerder aan dacht. Natuurlijk is het hartstikke leuk om in de zomer in het huwelijksbootje te stappen. Alles staat mooi in bloei, er is gegarandeerd zon en zijn er oneindige mogelijkheden aan locaties.

Helaas brengen zomerbruiloften ook veel nadelen met zich mee, denk hierbij aan zinderende hitte, last van muggen en insecten en gasten die gedwongen ‘nee’ moeten zeggen vanwege de te hoge temperaturen. Dat is toch ontzettend jammer?

Gelukkig kan dit tijdens de winter allemaal vermeden worden! Daarnaast is het ook nog eens een geweldige ervaring om tijdens deze periode te trouwen. Zo kan je namelijk foto's maken met sneeuw op de achtergrond (als dit er is dan is dat natuurlijk behoorlijk sprookjesachtig), te gekke bijpassende locaties kiezen en de leukste huwelijksdecoraties uitzoeken. Ben je nog steeds niet overtuigd om je bruiloft tijdens de winter te organiseren? Lees dan snel verder!

Minder stress

We beweren niet dat deze trouwerijen zonder stress zullen verlopen, maar zeker wel een stuk minder. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over de verschillende decoratiestukken. Gezien het feest binnen wordt gevierd, is de kans zeer klein dat er iets om zal waaien. Daarnaast zullen gasten in de zomer snel last krijgen van de temperatuur als dingen buiten plaatsvinden, waardoor ze bloot worden gesteld aan de hitte of de kou en zich ongemakkelijk kunnen gaan voelen. Ook in de winter kan je van Moeder Natuur genieten, maar dan ergens binnen met een heerlijke open haard erbij. Je hoeft dus niet te stressen om de wind, de temperatuur of het eten waar insecten op afkomen.

Perfecte tijd voor Black Tie

Je zult minder geklaag horen van je gasten als het aankomt op de dresscode. Als je een formele bruiloft plant tijdens de winter, zullen de mannen gekleed in stropdas niet snel zeuren wanneer het buiten koud is. Black Tie is namelijk een kledingvoorschrift die vooral voor binnenceremonies geldt. Ook een cocktailjurk is niet ideaal tijdens de hitte, maar wel perfect voor een binnenshuis bruiloftsfeest.

Romantische avonden

Het wordt een stuk sneller donker, waardoor je eerder aan het avondfeest kunt beginnen. Kleed je locatie aan met lichtjes, versier eventueel de bomen buiten en breng de sfeer op gang vanaf het moment dat de schemering valt. Gebruik kaarsen om looppaden te verlichten en heb je echt een groot budget, waarom zou je dan niet voor een knallend einde gaan met wat vuurwerk erbij? Niet alleen kan het buiten versierd worden met lichtjes, maar ook binnen kan er gebruik gemaakt worden van kaarsen, open haarden en theelichtjes. Er is wel één belangrijke tip: plan je ceremonie vroeg op de dag, zodat je genoeg kunt genieten van het daglicht.

Meer beschikbaarheid voor locaties

Als je op tijd begint met het plannen van je bruiloft, dan ben je hard op zoek naar jouw perfecte droomlocatie. Aangezien de meeste koppels hun trouwerij in het voorjaar willen vieren, is er in de winter meer beschikbaarheid op de zaterdagen. En dat is natuurlijk ideaal voor wanneer jij jouw droomlocatie op het oog hebt! Daarnaast zijn ook de prijzen van de reis- en hotelverblijven in de zomer, wanneer de gezinnen op vakantie gaan en de scholen uit zijn, het hoogst. Hier kun jij je voordeel mee doen als je in de winter jouw bruiloft wilt houden. Winterbruiloften stellen gasten namelijk in staat om te profiteren van de prijzen buiten het seizoen. Een win-win voor iedereen dus!

Seizoensgebonden hoogtepunt

Als je in de winter trouwt dan is de kans groot dat je gasten een aantal weken van tevoren geen andere bruiloften gepland hebben staan. Zij kijken dus extra uit naar jouw feest en zullen er helemaal zin in hebben wanneer de dag bijna aanbreekt. Dit is anders tijdens de zomer; dan zullen zij meer bruiloften gepland hebben staan en hier op een gegeven moment een beetje klaar mee zijn.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top