Lifestyle

Dit zijn 5 heerlijke varianten op de klassieke chocolademelk om zelf te maken

Dit zijn 5 heerlijke varianten op de klassieke chocolademelk om zelf te maken

Buiten tikken de regendruppels tegen het raam en jij zit lekker warm binnen, te genieten van je favoriete drankje. Er gaat namelijk niets boven een heerlijke mok warme chocolademelk en vooral niet in het najaar. Lekker knus onder een kleedje met een kerstfilm op de achtergrond, we kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Wist je trouwens dat warme chocolademelk uit Midden-Amerika komt? Vroeger dronken ze het voornamelijk koud en smaakte het ontzettend bitter. De Spanjaarden hebben er toen een variant op bedacht door er melk, suiker, kaneel en vanille aan toe te voegen.

Anno 2020 drinken we dit heerlijke drankje nog steeds en zijn er verschillende varianten op de warme chocolademelk bedacht. Benieuwd naar welke dat zijn? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Gemalen zuurstok

De kerstman zal trots op ons zijn als hij hoort van deze variant op de traditionele chocolademelk. Het warme drankje wordt namelijk bestrooid met gemalen stukjes zuurstok. Je maakt het drankje als volgt: hak pure chocolade in stukjes, meng deze stukjes in een mok met warme melk. Klop vervolgens wat verse slagroom en voeg deze toe, bestrooi de warme chocolademelk met gemalen stukjes zuurstok en als laatste voeg je eventueel een aantal druppels pepermuntextract toe.

Witte chocolademelk met marshmallow

De titel zegt het eigenlijk al; witte chocolademelk met marshmallow. Een vernieuwende en zeker geen saaie combinatie op de klassieke warme chocolademelk! Hoe maak je het drankje? Hak je favoriete witte reep in stukjes, meng vervolgens de chocolade in een mok warme melk. Voeg eventueel een paar druppels pepermuntextract toe voor een echte kerstsfeer en bestrooi de witte chocolademelk met mini marshmallows en geraspte witte chocolade.

 

Karamel zeezout

Karamel zeezoutliefhebbers opgelet: hier is ie dan, gezouten karamel in combinatie met warme chocolademelk! Een perfecte variant op dit warme drankje voor iedereen die houdt van karamel zeezout. Hak melk en pure chocolade in stukjes (of een karamel zeezoutreep) en meng dit met warme melk. Voeg er een snufje zout aan toe. Spuit er een flinke toef slagroom op en giet er als finishing touch wat karamelsaus overheen. Genieten maar!

Cayennepeper

Geef je chocolademelk een spicy twist door er cayennepeper aan toe te voegen. Ideaal voor de chocolademelkliefhebbers die eens wat anders willen proberen! Ook hier hak je pure chocolade in stukjes en meng je het met warme melk. Voeg er wat kaneel en een snufje cayennepeper aan toe. Roer dit goed door en maak het drankje af met luchtige marshmallows en een kaneelstokje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Loreta (@loretakauniite) op

Lavendel

Voor dit recept heb je alle drie de smaken (melk, wit en puur) chocolade nodig en wat lavendelknopjes. Hak de chocolade in stukjes en meng dit weer met warme melk. Klop wat verse slagroom en werk het af met wat lavendelknopjes. Een kleine tip: voeg niet te veel lavendel toe, om een zeepachtige smaak te voorkomen.

Welke variant op de warme chocolademelk ga jij proberen? Of gewoon allemaal? 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top