Interior

Liefhebbers van geurkaarsen opgelet: BYREDO x IKEA is binnenkort te koop!

Liefhebbers van geurkaarsen opgelet: BYREDO x IKEA is binnenkort te koop!

Sinds jaar en dag heb ik een zwak voor geurkaarsen. Waarom? Geur is voor mij verbonden aan herinneringen en de emotie die daarbij komt kijken. Een huis met een prettige geur, is daarom voor mij absoluut een pluspunt en iets wat ik thuis ook wil.

Echt goede geurkaarsen komen vaak met een flink prijskaartje en zo ook die van BYREDO. Nu is het merk, dat opgericht is door Ben Gorham, een samenwerking aangegaan dat heeft geresulteerd in dertien verschillende geurkaarsen. De collectie is op te delen in drie categorieen: fris, bloemig en houtig. Met zoveel keuze, moet er wel iets tussen zitten wat jij heerlijk vindt ruiken. 

Natuurlijk spelen de looks van de geurkaarsen ook een grote rol. De kaarsen zitten in keramieken potjes van verschillende maten. Elke geur heeft haar eigen combinatie gekregen van twee kleuren die symbool staan voor de ingrediënten van de geurkaars. Deze twee kleuren zijn terug te vinden in de vorm van glazuur op de potjes. 

Het driehoekvormige teken op de potjes staat voor de gelaagdheid van geur - eerst herken je één geur en pas later onderscheid je verschillen. Is de geurkaars op? Dan kun je het potje natuurlijk voor iets anders gebruiken: om dingen in op te bergen of gewoon als decoratiemateriaal.  

De limited edition collectie die BYREDO samen met IKEA maakte, heet toepasselijk OSYNLIG (Zweeds voor onzichtbaar) en is vanaf november bij IKEA. De prijzen lopen uiteen van 4,95 euro tot 24,95 euro.  
Beeld: IKEA
Deel dit artikel
Back to top