Lichaamsverzorging

Zo zorg jij het beste voor jouw oksels

Zo zorg jij het beste voor jouw oksels

Je zorgt goed voor je haren, je gezicht, je handen en andere delen van je lichaam. Maar je oksels goed verzorgen? Nee, niet echt. De vraag is aarom eigenlijk niet. Waarschijnlijk omdat je niet goed weet hoe dat moet. Plus, wie ziet jouw oksels nou? In de zomer zijn jouw oksels wel vaker te zien, maar in de winter nauwelijks. Toch is het erg belangrijk om jouw oksels goed te verzorgen. 

Rode bultjes, kriebel of zelfs pijn onder de oksels, allemaal tekenen dat jij je oksels beter zou moeten verzorgen. Daarom geven wij je een aantal tips hoe je dit zou kunnen doen. Ga voor die mooie gladde en goed verzorgde oksels! 

Verzorgende deodorant 

Uiteraard is het belangrijk dat jouw deodorant transpiratie tegen gaat - dat is wel zo fris - maar zorg er ook voor dat de deodorant een verzorgende factor heeft. En dan het liefst om de gevoelige of beschadigde huid te beschermen. Je oksels krijgen namelijk best veel te voorduren, zoals bijvoorbeeld een scheermesje. Extra belangrijk: gebruik deodorant altijd op een schone huid. Nog een extra tip en veelgemaakte fout: breng je deo niet direct na het douchen aan, maar doe dit wanneer je huid al droog is. Anders mengt de deodorant met water, waardoor het niet goed zijn werk kan doen. 

Ademende kleding 

Heb jij (snel) last van zweetplekken in je kleding? Dit is super vervelend, maar het kan helpen als je wat meer ademende kleding draagt. Probeer het zoveel mogelijk te vermijden om strakke kleding te dragen, zodat jouw oksels kunnen ademen. 

Schoon scheermesje 

Het is echt mega belangrijk om je oksels met een schoon scheermes te scheren. Dit wordt vaak onderschat, maar dat is erg zonde. Hiermee bedoelen wij natuurlijk niet dat jij je scheermesje telkens moet desinfecteren voordat je aan de slag gaat, maar zorg er wel voor dat jij een eigen mesje hebt, die jij ook alleen gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om je mesje om de zoveel tijd te vernieuwen, zodat hij extra schoon blijft. Spoel je scheermes na gebruik ook even goed schoon zodat er geen haren, scheergel of huidschilfers (jawel) in blijven hangen.

Clean

De oksels zijn een grote broedplaats voor bacteriën. niet mega fijn, zorg er daarom voor dat jouw oksels altijd schoon zijn, en laat deze bacteriën niet winnen. Was je oksels daarom grondig tijdens het douchen, of als je haast hebt, kun je een washandje gebruiken. Zo houd je de oksels schoon, en nog beter: zo zorg je ervoor dat je niet gaat stinken.  

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top