Haarverzorging

Zo zorg je ervoor dat jouw lokken gezond blijven in het najaar

Zo zorg je ervoor dat jouw lokken gezond blijven in het najaar

In het najaar is het extra belangrijk om goed voor je manen te zorgen. Jouw lokken krijgen namelijk veel meer te maken met de verschillen van warmte en kou, doordat het buiten een stuk frisser is dan binnen (met de verwarming op volle touren). Wees daarom extra lief voor jouw manen in het najaar. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder, wij geven je wat tips. 

Nog zo'n vervelend probleem van het najaar: statische haren. Dat is natuurlijk super irritant, en kan makkelijk worden voorkomen. Benieuwd hoe, en naar extra tips voor haarverzorging in het najaar? Wij vertellen je hoe je moet zorgen voor jouw lokken, lees je mee? 

Doei statische haren 

Met deze tip zeg je jouw statische lokken op een simpele manier vriendelijk gedag. De truc is namelijk om een beetje haarlak op je borstel te doen. Dit is de gouden tip die jou het beste gaat helpen tegen statische haren. Conditioner kan ook goed helpen. Kies in het geval van conditioner voor een leave in conditioner. 

Temperatuurverschillen verkleinen 

Zoals we al eerder beschreven, is het temperatuurverschil voor je lokken in de koudere maanden funest. Dit is helaas onvermijdbaar, want het is buiten nou eenmaal een stuk kouder. Probeer dit verschil wel zoveel mogelijk te beperken. Het is erg belangrijk dat je bijvoorbeeld absoluut niet met natte haren de deur uitgaat in het najaar. Dit is funest voor je lokken. Het leidt ertoe dat je haren afbreken. Een andere tip is om je manen te beschermen tegen de kou door middel van een muts of sjaal. 

Genoeg vitamines 

Vitamines zijn enorm belangrijk voor gezonde haren. Wat we in het najaar vooral missen aan vitamines is natuurlijk vitamine D. In het najaar is het minder lang licht en schijnt het zonnetje simpelweg minder, waardoor de kans op een vitamine D tekort stijgt. Het is dus erg belangrijk om deze vitamines wel op peil te houden, bijvoorbeeld door middel van het slikken van tabletten. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top