Lifestyle

Super gestresst de laatste maanden? Deze 3 tips gaan jou echt helpen

Super gestresst de laatste maanden? Deze 3 tips gaan jou echt helpen

Of het nou door de corona pandemie komt of wat anders, het kan zijn dat je de afgelopen maanden met flink wat stress te maken hebt. Soms heb je simpelweg niet alles in de hand en moet je dealen met situaties zoals deze nu zijn.

Op zoek naar wat tips om het leven wat aangenamer te maken, wat de reden van jouw stress ook is? Wij hebben drie dingen die sowieso gaan werken.

1. Diep ademhalen

Als je stress hebt, of simpelweg gewoon non stop druk in de weer bent, is het verleidelijk om te vergeten om diep adem te halen terwijl dit zo belangrijk is! Door jezelf bewust even te concentreren op je ademhaling, verlaag jij jouw hartslag en kun je zelfs je bloeddruk stabiliseren of verminderen met als gevolg een minder gejaagd en dus gestresst gevoel. Vind je het moeilijk om regelmatig aan je ademhaling te denken? Wat mij ontzettend helpt, is mijn Apple Watch. Hier zit een functie op die je tipt om even aan je ademhaling te denken en die je begeleidt daarin voor een minuut eens in de zoveel tijd. Super fijn dus!

2. Even offline

Leuk hoor social media, maar het kan ook voor een hoop stress zorgen. Telkens eraan herinnerd worden dat we te maken hebben met een pandemie of - en dit is eigenlijk altijd wel gaande - het onder je neus gedrukt krijgen hoe fantastisch de levens van andere mensen zijn: het gaat je waarschijnlijk niet in de koude kleren zitten. Las zo nu en dan eens een dagje - of misschien zelfs een week - een sabatical in op het gebied van bijvoorbeeld social media. In plaats daarvan kun je een mooi boek lezen waardoor jij je even in een hele andere wereld waant of ga eens aan de slag met een nieuwe hobby, bijvoorbeeld schilderen. 

3. Netflix kan wel even wachten

Welke series en films heb jij de afgelopen tijd allemaal gekeken? Ik durf te wedden een hoop! Natuurlijk is daar in principe niet zo veel mis mee maar wat meer frisse lucht zal je goed doen. Maak een wandeling, ga lekker in het park zitten of pak de fiets om een goed rondje te maken. Wedden dat je er lekkerder door in je vel gaat zitten en je meer energie krijgt dan van bankhangen met op de achtergrond een serie?

 

Beeld: Photo by Matthew Henry on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top