Gezichtsverzorging

Dit is de truc om er 'wakkerder' uit te zien

Dit is de truc om er 'wakkerder' uit te zien

Of het nou elke dag is, of een keer in de week, iedereen heeft de truc om er wakkerder uit te zien in de ochtend wel nodig. Want hoe vervelend is het om te horen dat je er moe uitziet? Want ja, je bent inderdaad uitgeput, maar hoeft gier geen bevestiging van te krijgen. No thank you, of kan jij alle dingen van mijn to do list afstrepen, zodat ik mijn bed in kan? 

De beste oplossing voor jouw vermoeide hoofd is natuurlijk een paar uurtjes extra slapen maar vaak gaat dit helaas niet (anders had je het wel gedaan). Dit kan komen door werkstress en deadlines waar je nog niet aan toe gekomen bent, jouw kids die jou de hele nacht wakker houden, of omdat je simpelweg niet in slaap komt. Allemaal super vervelend, en zonde, want je hebt je slaapuurtjes hard nodig. Maar als je hier niet aan toe komt, geven wij je wat tips om er wakkerder uit te zien. Lees je mee?

Oogcrème gebruiken 

Je hoeft maar een heel klein beetje oogcrème te gebruiken om resultaat te zien. Als je een oogcrème gebruikt die cafeïne bevat, werkt de crème nog beter. Het is namelijk bewezen dat het de donkere kringen onder de ogen vermindert. Masseer de crème langzaam in op het oogbeen en vermijd hierbij de wimpers. Extra tip: heb je elke ochtend mega last van wallen? Bewaar je crème in de ijskast voor een verkoelend effect, waardoor je wallen sneller zullen verdwijnen. 

Hydrateer de ogen goed

Het is erg belangrijk om (ook 's avonds voordat je gaat slapen) je ogen goed te hydrateren. Als je dit doet voordat je gaat slapen, wordt de hydratatie goed opgenomen door je huid en zul je eerder resultaat zien. 

Gebruik een dekkende laag concealer 

Wees niet te zuinig met je concealer en breng een goed dekkende laag aan onder de ogen. Door een dekkende laag aan te brengen, cover je de wallen natuurlijk het beste, maar deze dikke laag geeft jou ook flexibiliteit bij het aanbrengen van je concealer. 

Krul je wimpers 

Een veel simpelere oplossing: je wimpers krullen. Door middel van dit te doen, zullen je ogen er opener en meer wakker uitzien en zul jij er in één keer een stuk verzorgder uitzien. 

Gebruik een blush en/ of bronzer 

Door middel van een gezond kleurtje aan je gezicht toe te voegen, oog je meteen een stuk frisser, waardoor je er ook wakkerder uitziet. 

Gebruik oogpads 

Vooral wanneer je niet veel tijd hebt in de ochtend, is het erg handig om oogpads (en dan bedoelen we een speciaal oogmasker in de vorm van een 'lapje') te gebruiken. Houd deze aan gedurende jouw ochtendroutine waarin je rent en racet door het huis, multitasking! Wanneer je de oogpads eraf haalt, ziet jouw gezicht er meteen wakkerder uit. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top