Lifestyle

Apple lanceert meer dan 100 nieuwe emoji's met iOS 14.2

Apple lanceert meer dan 100 nieuwe emoji's met iOS 14.2

Yes je leest het goed, met de kersverse IOS 14.2 versie krijg je meer dan 100 nieuwe emoji's. Dat komt goed uit, aangezien wij bijna niet meer zonder emoji's kunnen. Er komen nieuwe dieren, eten en meer aandacht voor verschillende huidskleuren en transgenders. 

Het is natuurlijk altijd leuk als er nieuwe emoji's zijn, maar dit keer zit een achterliggende gedachte achter de nieuwe exemplaren. Niet alleen met bijvoorbeeld de emoji's voor transgenders, maar er is bijvoorbeeld ook meer variatie in huidskleur en aandacht voor de coronacrisis. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat het jaar 2020 wordt omschreven middels de nieuwe emoji's. 

Het jaar 2020

2020 was tot nu toe een heel gek jaar. Om het beter onder woorden te kunnen brengen, heeft Apple een aantal nieuwe emoji's ontworpen die passen bij de huidige tijd. Zo is er bijvoorbeeld een emoji met een brandend hart. Deze staat voor de global warming. Ook is er een hart met een verbandje er omheen. Dit teken staat voor 'het verbonden hart', een hart dat is gebroken door de coronacrisis. Daarnaast is er niet alleen een man - maar ook een vrouw - met een baard. Ook zijn er een hoop nieuwe koppels en andere huidskleur emoji's mogelijk.

Andere nieuwe emoji's

Niet per se heel 2020 maar wel leuk, zijn de volgende nieuwe emoji's: bubbelthee, boemerang, piñata, nestpoppen (Matryoshka), spiegel, zwarte kat, ijsbeer, fondue, veer, theepot, rolschaatsen, toverstokje en ninja. Kortom: genoeg nieuws om te ontdekken dus! 

Check het nu 

Ben jij benieuwd naar de nieuwe emoji's? Bekijk deze video en ontdek ze allemaal! 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top