Haarverzorging

Zo zorg je ervoor dat je haar weer in topconditie komt na de zomer

Zo zorg je ervoor dat je haar weer in topconditie komt na de zomer

Of je nou op vakantie bent geweest of niet, waarschijnlijk heb je ook deze zomer de nodige zon, zee en strand momenten gehad. Heerlijk hoor, daar niet van, maar je haar is waarschijnlijk even wat minder blij. Het najaar is begonnen en dat betekent dat het de juiste timing is om je manen even goed in de watten te leggen.

Voorkomen is beter dan genezen natuurlijk maar als het kwaad als geschied is, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw haar weer in topconditie komt. Wij hebben de beste tips voor je verzameld!

1. Voed je haar van binnen uit

Gezond eten en drinken heeft zo ook zijn voordeel voor je manen, zeker als die wel wat liefde kunnen gebruiken. Drink allereerst genoeg water en eet genoeg gezonde vetten en eiwitten want je manen bestaan hier voornamelijk uit. Amandelen, zalm, eieren en spinazie zijn voorbeelden van voedingsmiddelen die je haar een boost geven. 

2. Verwen je manen met een goed masker

Als je dun haar hebt, ben je misschien niet zo dol op intens verzorgende maskers want het is vaak een product dat je haar flink vet maakt en al het volume eruit haalt. Toch kan het goed zijn om zo na de zomer eens je haar te voorzien van een lekker maskertje omdat jouw manen tijdens het warme weer flink uitgedroogd zijn. UV-stralen zorgen ervoor dat de hoeveelheid keratine in je haar afneemt wat resulteert in droogheid, gespleten haarpunten en pluizigheid. Zeker als je lokken in aanraking zijn gekomen met zout - bijvoorbeeld door zeewater of seasalt sprays - kan het wel wat hydraterende verzorging gebruiken. Wil jij je manen echt een boost geven? Breng het masker dan aan, wikkel je haar in een handdoek en slaap ermee. Een paar uur kan overigens ook al voor een goed resultaat zorgen.  

 

3. Laat je haar kleuren door een professional

Verf jij altijd zelf je manen thuis? Dan kun je dit in het najaar het beste een keer overslaan. UV-stralen hebben de kleuring van je haar beïnvloed en ook het chloor in water kan je haar beschadigd hebben. Een professional kan kijken hoe een kleuring uitpakt op je haar en of je manen wel degelijk tegen een kleurproduct kunnen alvorens te werk te gaan met je complete coupe. 

4. Draag je haar los

Tijdens de warme zomermaanden zul jij je manen vast vaker in een knot of een staart gedragen hebben om je nek en de rest van je lichaam niet te bedekken met een warme laag haar en om onnodig zweten te voorkomen. Bijkomend nadeel: als jij je haar te strak heb vastgemaakt, zullen je lokken beschadigd zijn geraakt hierdoor. Draag de komende weken je lokken dus lekker los en als je het vastmaakt, doe het dan dus vooral niet te strak. 

5. Gebruik een heat protector

Gedurende de zomer ben je gauw geneigd om je manen op een natuurlijke manier te laten drogen. De zon schijnt en de warmte doet haar werk, zeker als je een niet al te dikke bos haar hebt. Tijdens het najaar zal je sneller de föhn of andere styling tools erbij pakken om je haar droog en in model te krijgen. Heb je geen heat protector? Schaf er dan één aan. Zeker nu je haar beschadigd is vanwege de zomer, zullen je manen je dankbaar zijn dat je ze extra beschermt. 

 
Beeld: Photo by Ömürden Cengiz on Unsplash Copy to clipboard
Deel dit artikel
Back to top