Beauty

Absoluut een bezoekje waard: de Diptyque winkel in Amsterdam

Absoluut een bezoekje waard: de Diptyque winkel in Amsterdam

Over een parfum moet je niet te licht denken: geuren kunnen je vervoeren naar mooie momenten en iets echt 'eigen' maken. Al jaren ben ik dol op bijzondere parfums. Als ik met vriendinnen een bezoekje aan Parijs bracht, was de Diptyque winkel steevast één van de eerste adresjes die we daar bezochten.

Bij Diptyque kun je de heerlijkste en originele geuren vinden voor in huis (denk bijvoorbeeld aan geurkaarsen) en voor op het lichaam (in de vorm van parfum en lichaamsverzorging). Naast dat de producten heel fijn zijn, lekker ruiken en een aanwinst zijn voor de ruimte omdat ze er zo prachtig uitzien, is een bezoekje aan een Diptyque winkel een ware belevenis. Je begrijpt dat ik dolblij was toen ik erachter kwam dat ik daarvoor niet langer naar Parijs hoef te gaan.

Op de Prinsengracht in Amsterdam - op nummer 531 om precies te zijn - vind je een prachtige Diptyque store die niet onder doet voor winkels in Parijs. Dankzij de bijzondere inrichting waan jij je even in de Franse hoofdstad maar dan in een typisch Oudhollands pand. Bakstenen zijn gecombineerd met messing, gietijzer en een parketvloer van natuurlijk eikenhout. Overal in de winkel vind je bijzondere objecten - spullen die thuishoren in een curiositeitenkabinet. Eén van de pronkstukken in de ruimte is de brede houten kast met een zwart marmeren blad waar je de parfums van Diptyque op terugvindt. 

Ben je op zoek naar een prachtig parfum voor jezelf of jouw stulpje, wil je een uniek cadeau voor iemand kopen of jezelf gewoon even in een andere wereld wanen? Dan is een bezoekje aan de prachtige Diptyque store op de Prinsengracht 531 in Amsterdam een must. 

Beeld: Diptyque
Deel dit artikel
Back to top