Interior

Jouw woonkamer klaarmaken voor de herfst? Dit zijn 5 handige tips

Jouw woonkamer klaarmaken voor de herfst? Dit zijn 5 handige tips

Heerlijk, de herfst staat weer voor de deur. Naast dat je jouw garderobe onder de loep neemt om al het zomerse goed eruit te halen en de vesten toe te voegen, is het fijn om ook je stulpje een kleine make-over te geven. Tijdens het najaar heb je immers een tikkeltje andere behoeftes dan in de zomer.

Tijdens de herfst wil je lekker cocoonen op de bank met een kaarsje aan en je favoriete serie op terwijl je gedurende de zomer het liefst de deur uitgaat. Ook jouw behoefte aan kleur verschuift tijdens het seizoen. Tijdens de lente en zomer mag het allemaal lekker fris en luchtig, terwijl je tijdens het najaar misschien wel hang hebt naar warmere en diepere tinten. 

Wil jij jouw interieur klaarstomen voor de herfst van 2020? Dan zijn dit vijf handige tips. 

1. Dekentjes

Lekker op de bank zitten tijdens de herfst als de regen tegen de ramen tikt en het misschien wel hard waait buiten? Dan is een dekentje niet te missen. Het houdt je niet alleen lekker warm maar ook als je 'm niet gebruikt, is het toevoeging aan je interieur. Drapeer 'm - netjes opgevouwen of juist een beetje rommelig - over de leuning van de bank of leg 'm netjes op de poef of fauteuil in de kamer. Zo kleed je de ruimte echt even wat meer aan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ferm LIVING (@fermliving) op

2. Kaarsen

De manier om een knusse sfeer in huis te creëren, is door kaarsen te plaatsen op verschillende plekken in de ruimte. Op de kast, de vensterbank en tafel heb je er misschien al wat staan maar heb je er ook wel eens aan gedacht om een kaarsenstandaard aan te schaffen die je aan de muur kunt bevestigen? De Scandinavische merken HAY en Menu hebben fraaie exemplaren. Niets voor jou? Dan is het misschien eens leuk om een geurkaars met een fijn najaarsparfum aan te schaffen. Wij zijn dol op Pomegranate Noir van Jo Malone en Pomander van Diptyque. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MENU (@menuspace) op

3. Wissel de kussentjes om

Hoe meer kussentjes, hoe meer comfort: dat moge duidelijk zijn. Heb je nu een enkele op de bank liggen? Doe er dan eens een paar bij om het najaar er extra knus bij te zitten. Het is ook leuk om de exemplaren die je deze zomer hebt gehad om te wisselen voor een paar die beter aansluiten op het najaar. Die kussens met een fris bloemenprintje bewaar je gewoon voor volgend voorjaar. Sierkussens gemaakt van wol, velours en voorzien van donkere en rijke prints doen het in het najaar altijd goed. Wij combineren zelf graag een paar duurdere exemplaren van bijvoorbeeld HK Living en Ferm Living met kussentjes van Zara Home of H&M Home. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door H&M HOME (@hmhome) op

4. Wanddecoratie

Het leuke aan gallery walls is dat ze eigenlijk binnen no time te veranderen zijn als je gebruik maakt van wissellijsten. Prints die je doen denken aan het voorjaar heb je zo ingeruild voor exemplaren met varianten die juist een herfstsfeer neerzetten. Let hierbij op wat daadwerkelijk afgebeeld wordt en kleurgebruik. Naast prints zijn er genoeg andere mogelijkheden om met wanddecoratie een verandering te maken. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een kleur aan de muur?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door THE POSTER CLUB (@theposterclub) op

5. Pak de verfroller erbij

Het is natuurlijk een klusje maar het heeft een groots effect: even een muurtje of twee onder handen nemen met de roller en wat verf zorgt voor een hele verandering van een kamer. Welke kleur je kiest, is natuurlijk helemaal aan jou. Houd rekening met de vaste gegevens in huis - zoals bijvoorbeeld de kleur van jouw bankstel - en probeer eens voor een tint te gaan die wat donkerder (en daardoor meteen voor een knusse sfeer zorgt) en daardoor misschien wat meer gewaagd is. Bevalt het niet? Dan heb je in een paar uur en een relatief klein budget weer wat anders op de muren zitten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jotun LADY (@jotunlady) op

Beeld: Menu
Deel dit artikel
Back to top