Lifestyle

Met behulp van deze 6 tips krijg jij de beste nachtrust ooit

Met behulp van deze 6 tips krijg jij de beste nachtrust ooit

Als er iets is waarmee jij je leven zelf kunt verbeteren in een handomdraai, is het om van jouw nachtrust een prioriteit te maken. Op tijd naar bed proberen te gaan alleen is meestal niet voldoende. Het zijn de uren voor je slaap die bepalen hoe goed jij de nacht doorkomt.

Ben je klaar met het moe zijn en toe aan een goede slaap? Dan zijn dit de zes dingen die jij moet doen. 

6 uur voordat je gaat slapen

Ben je een koffiedrinker? Dan weet je precies waarom je dol bent op het goedje: het geeft je een energieboost op de momenten dat jij je loom gaat voelen. De uren voordat je gaat slapen, is het dus helemaal niet handig om een cafeïne shot te nemen. Zes uur voordat je naar bed gaat, kun je het beste koffie al links laten liggen. 

5 uur voordat je gaat slapen

Of je nou werkt of een dag vrij bent: zorg ervoor dat je vijf uur voordat je gaat slapen, de belangrijkste taken van die dagen al vervuld hebt. Natuurlijk, soms komen er onverwachts dingen op je pad maar als het even kan - wanneer je bijvoorbeeld 's ochtends precies weet wat er op de planning staat - dan is het handig om de moeilijkste of vervelendste dingen zo snel mogelijk af te vinken. Op die manier zorg je ervoor dat je hier niet 's nachts over ligt te piekeren.

4 uur voordat je gaat slapen

Dit is het moment dat je voorbereidingen moet gaan treffen voor de volgende dag. Zorg ervoor dat de keuken schoon is, leg alvast het eten klaar wat je morgen mee wilt nemen en bedenk en prepareer (door bijvoorbeeld alvast het bloesje wat je gaat aandoen te strijken) jouw outfit. 

3 uur voordat je gaat slapen

Zorg ervoor dat je tegen deze tijd klaar bent met eten. Wanneer je vlak voordat je gaat slapen nog een maaltijd nuttigt, zal het verteringsproces ervoor zorgen dat je wakker ligt. Heb je een wijntje of een ander alcoholisch drankje gedronken? Neem dan genoeg water hierna zodat je goed gehydrateerd bent voor het slapen.

2 uur voordat je gaat slapen

Dit is het moment voor een beetje 'me time'. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekker bad, een maskertje voor je haar of huid of iets anders om even tot rust te komen. 

 

1 uur voordat je gaat slapen

We weten hoe verleidelijk het is om in dat laatste uurtje voor je gaat slapen nog even door Instagram te scrollen of nog een episode van jouw favoriete serie te kijken. Helaas zorgt het blauwe licht van de beeldschermen ervoor dat je onnodig wakker ligt. Kies er liever voor om een ontspannen boek te lezen of te mediteren. 

Klik hier voor nog meer slaaptips.

Beeld: Photo by Nine Köpfer on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top