Fashion

9 x knitwear trends zodat ook jij zin krijgt in het najaar van 2020 en 2021

9 x knitwear trends zodat ook jij zin krijgt in het najaar van 2020 en 2021

Het zou zo maar kunnen zijn dat we vandaag het laatste écht warme dagje hebben. De komende week wordt er regen voorspeld en een temperatuurtje van rond de 20 graden. Het is iets waar we niet omheen kunnen: de herfst staat voor de deur.

En wat dragen wij het liefste als het najaar? Dat is natuurlijk knitwear. Gebreide kleding zit lekker comfortabel én warm. Voor komende herfst en winter staan er een hoop trends klaar op het gebied van breisels. Wat je kunt verwachten? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

 

1. Geritst

De zogenaamde zip knit trui zagen we afgelopen winter al geregeld voorbijkomen en voor het najaar van 2020/2021 zet deze trend gewoon lekker door. De truien zijn vaak oversized en voorzien van een royale kraag waardoor ze lekker casual maar toch chic aandoen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oumayma Elboumeshouli (@oumaymaboumeshouli) op

2. Geborduurd

Ook dit is een trend die vorig jaar de kop op deed en we gewoon komend najaar lekker mee verder gaan. Gebreide truien en vesten die voorzien van van borduursels - vaak in de vorm van bloemen - geven een schattige touch. Handig: als je het niet erg vindt om tweedehands kleding te shoppen, dan zijn vintage winkels een goudmijn voor dit soort knitwear. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

3. Ribbels

Aan het begin van het najaar is het vaak nog wat te warm om jezelf te hullen in een dikke trui. Wat wél een goede optie is, is een dunne variant en dan het liefste eentje die voorzien is van ribbels. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door .Claire Most. (@claire_most) op

4. Vierkante halslijn

Een statement maken met knitwear? Dan zit je goed met een vierkante halslijn. Of het nou in de vorm van een vest of een trui is: met dit type breisel zit je sowieso goed. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TyLynn Nguyen🦢 (@tylynnnguyen) op

5. Cropped

Nog zo'n trend die ideaal is voor het begin van het najaar: korte knitwear. Combineer het met jouw favoriete loszittende jeans en een paar chique enkellaarsjes en je hebt een fantastische look te pakken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DAUGHTER OF THE KING (@julia.dalia) op

6. Kraagjes

Basic v-hals breisels kun je in de kast laten dit najaar en een simpele blouse eronder dragen om een kraag toe te voegen om het wat spannender te maken, is een no go (tenzij het een heerlijke opvallende kraag is zoals bij Ganni). Waarom niet voor een trui gaan waar het kraagje gewoon al in zit?  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

7. Gebreide broeken

Een beetje gewaagd maar als je het juiste exemplaar te pakken hebt, staat het garant voor een geslaagde look: de gebreide broek. Combineer 'm met een bijpassend gebreid truitje of draag er een sweater (van sweatstof) op.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ashlee Janelle Danso (@ashleejanelle_) op

8. Spencers

Preppy is wel een beetje een thema dit najaar - afgaande op de kraagjes en deze trend - want ook spencers zijn een een item die we deze herfst en winter regelmatig voorbij zullen zien komen. Draag er een lekker opvallende blouse onder - bij voorkeur eentje met een grote kraag. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev) op

9. Gebreide jurken

Wil je in één keer een complete look aan hebben? Dan is de gebreide jurk wat voor jou. Combineer 'm met lakleren enkellaarsjes en een grove schakelketting en je hebt een simpele maar elegante outfit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pam Arias (@pamarias) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top