Health

5 verrassend effectieve superfoods

5 verrassend effectieve superfoods

De superfoods zijn hier to stay! Een gezonde leefstijl wordt voor een steeds grotere groep belangrijk en mensen hechten meer waarde aan gezonde, eerlijke en biologische voeding. Voeding waar je energie van krijgt en waar je lichaam blij van wordt.

Gezond buiten de deur eten wordt ook steeds normaler met saladebars, juicebars en smoothiebars waar je jouw vitamintjes haalt. Welke superfoods moet je nou kiezen voor het meeste effect? Wij hebben 5 verrassend effectieve superfoods voor je op een rijtje gezet.

Matcha om te ontgiften

Matcha zit boordevol met antioxidanten, verhoogt de stofwisseling en zorgt ervoor dat jij sneller calorieën verbrandt. Daarnaast is het rijk aan vezels vitamines, vitamine C, chroom, zink, magnesium en selenium. Een expert van het platform SUPPLEMENTGUIDE.nl bevestigt dat matcha een echte alleskunner is.

“Matcha is een krachtige detoxer waarmee je direct een groot aantal antioxidanten binnenkrijgt. Het poeder wordt gemaakt van groene theebladeren die worden vermalen tot een fijn poeder. Ongeveer 3 tot 4 weken voor de oogst worden de bladeren van de theeplanten bedekt zodat deze beschermd zijn tegen direct zonlicht waardoor het aminozuurgehalte en de chlorofylproductie stijgt. Als je niet te veel supplementen wilt gebruiken valt het aan te raden om voor matcha poeder te kiezen omdat dit haast alle belangrijke mineralen en vitamines bevat.”

Cayennepeper voor een boost aan je metabolisme

Bij cayennepeper denk je waarschijnlijk direct aan pittig eten, maar deze peper is ook makkelijk te verwerken in een gezond sapje. De cayennepeper is familie van de paprika en wordt in poedervorm gemaakt van rode chilipepers. Deze superfood is onder andere geschikt om je metabolisme een boost te geven, hongergevoel te onderdrukken en om de spijsvertering te bevorderen. Daarnaast kan het bestanddeel capsaïcine pijn bestrijden en werkt de peper goed bij verkoudheid.

Gember voor versterking van het immuunsysteem

Gember is één van de oudste superfoods en supermakkelijk verkrijgbaar. Je kunt gewoon een stronkje verse gember in de supermarkt kopen. Gember heeft een ontstekingsremmende werking en versterkt hierdoor het immuunsysteem. Als je last van je maag hebt biedt gember ook een goede natuurlijke oplossing én de wortel verbetert je doorbloeding en vermindert stress.

Kurkuma bij een opgeblazen gevoel

Heb jij na het eten ook weleens last van een opgeblazen gevoel? Van sommige groenten kun je een opgeblazen gevoel krijgen en ook bepaalde drankjes kunnen dit effect hebben. Kurkuma is goed voor je darmen en helpt je om van dat opgeblazen gevoel af te komen. Daarnaast is het oranje poeder rijk aan antioxidanten en werkt het ontstekingsremmend. Combineer kurkuma in een recept of sapje met zwarte peper zodat de voedingsstoffen optimaal worden opgenomen in je lichaam.

Tarwegras voor extra vitamines en mineralen

Deze ben je waarschijnlijk al eens tegengekomen op het menu van de juicebar. Een shot tarwegras zit bomvol vitamine A, C, E, K en B6 en bevat daarnaast de mineralen calcium, selenium, ijzer en magnesium. Dit is een uitstekende superfood om te gebruiken wanneer je weerstand laag is en je wel wat extra energie kunt gebruiken.

Beeld: Photo by Jason Leung on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top