Interior

Dressoir styling 101: met deze trucs kun jij je ogen niet van de kast afhouden

Dressoir styling 101: met deze trucs kun jij je ogen niet van de kast afhouden

Het is dat ik niet zo een enorm grote woonkamer heb of er genoeg plek is in mijn slaapkamer of een andere ruimte, maar ik had graag een dressoir in mijn huis willen hebben. Waarom? Je kan er een hoop in kwijt én het biedt de ideale plek om helemaal los te gaan met styling items.

Ben jij wel in het bezit van een dressoir of ben je er van plan één aan te schaffen en kun je wel wat styling inspiratie én tips gebruiken? Dan ben je hier op de juiste plek. 

Hieronder 5 tips en een aantal voorbeelden!

1. Kies een thema

Door te werken met een bepaald thema, kun je toch veel dingen neerzetten zonder dat het een al te bont geheel wordt. Kies bijvoorbeeld voor specifiek kleurenthema of een type product. 

2. Maak groepjes

Of je nou houdt van een hele volle kast of het liever wat rustiger aandoet met de hoeveelheid items, één ding is zeker: door te werken met groepjes, creëer je een prettiger geheel. 

3. Diversiteit

Kies voor diverse structuren, materialen en groottes. Plaats er bijvoorbeeld een grote ronde spiegel op of vlak boven aan de muur en combineer dit met een doosje gemaakt van kralen, een marmeren tray en een keramieken potje met daarin een plant.

4. Persoonlijkheid

Het is leuk als de styling op de kast symbool staat voor wie jij bent en wat je hebt meegemaakt. Interieurtrends zijn leuk, maar persoonlijke dingen nog leuker én tijdloos. Items die je kunt gebruiken om er een persoonlijke touch aan te geven, zijn bijvoorbeeld souvenirs of dingen die jij geërfd hebt. 

5. Groen

Het laatste wat je kunt doen om de kast wat 'levendiger' te maken, is door groen toe te voegen. Een mooie plant, een fijne bos bloemen of - als je zo weinig mogelijk onderhoud prettig vindt - droogbloemen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel van Sas (@dehuismuts) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jules Villbrandt (@herz.und.blut) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elisah Jacobs | INTERIORJUNKIE (@interiorjunkiecom) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anne 🔻Anne Claus Interiors (@anne_claus) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by interior|fashion|photography (@rosexgrace) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bloggaibagis /// Janniche (@bloggaibagis) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lovisa Häger (@an.interior.affair) on

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top