Trendalert × Kubox

5 verhuistips die jij wilt weten voordat de grote dag aanbreekt

5 verhuistips die jij wilt weten voordat de grote dag aanbreekt

Verhuizen, als het een beetje meezit dan is het voor een goede zaak maar het is niemand zijn hobby. Al dat geregel, het inpakken en daarna weer alles op de juiste plek zien te krijgen.

Het liefst wil je de verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen maar je hebt het vast niet zo vaak gedaan dat je er een expert in bent geworden. Dat is ook niet nodig want wij helpen je graag met vijf fijne verhuistips zodat jij op de grote dag zelf, zo min mogelijk stress hebt. 

1. Regel opslagruimte 

Heb je een hekel aan dozen in je huis? Dan is er iets wat je daaraan kunt doen. Regel gewoon een een opslagruimte. Hier kun je de dozen kwijt die je niet direct nodig hebt en je op een later moment pas weer wilt openmaken. Helemaal handig is Kubox Thuisbezorgd, ook beschikbaar in omgeving Amsterdam. Deze opslagservice komt gewoon bij je voordeur waarna je de dozen zelf kunt inladen (helemaal corona-proof dus). Op het moment dat je de spullen weer terugwilt, worden deze bij jouw huis bezorgd.

2. Begin zo snel mogelijk met inpakken

Het zal je altijd tegenvallen hoeveel spullen je in huis hebt dus zo snel mogelijk beginnen met inpakken, is een must. Zeker spullen die je in geen tijden hebt aangeraakt, kunnen alvast in een doos geplaatst worden. Als je toch bezig bent en genoeg tijd hebt, is het handig om alvast kritisch te kijken wat je echt mee wilt nemen. Troep inpakken om in je nieuwe huis al vrij snel weer weg te doen, is zo zonde van de moeite. 

3. Verpak zorgvuldig en slim

Als je ergens geen zin in hebt tijdens de verhuisdag, is je druk moeten maken over of de kwetsbare dingen wel heel meekomen en wat waar te vinden is. Ik bewaar daarom altijd het verpakkingsmateriaal van bijvoorbeeld de televisie en heb altijd wel ergens bubbeltjesplastic liggen. Niet op voorraad? Schaf dat laatste en andere handigheidjes gewoon aan bij de bouwmarkt. Dozen geef je een nummer, zet je de kamer van bestemming op en voorzie je bij voorkeur ook van een paar steekwoorden zodat je weet wat je erin kunt vinden. 

4. Geef op tijd je nieuwe adres door

Als iets vervelend is, is als je post niet op de juiste locatie aankomt. Ook is het handig om op tijd je verhuizing door te geven aan energie- en waterleveranciers. Ook iets om niet te vergeten: kijk hoe het zit met de internetverbinding in je nieuwe woning. Had je altijd glasvezel? Misschien kan dit nu niet meer en moet je kijken wat de andere mogelijkheden zijn. 

5. Werk met een checklist

Als er iets is waar je een beetje structuur bij kunt gebruiken, is het wel bij een verhuizing. Stel een checklist op of, nog handiger, zoek gewoon een lijstje online op die je af kunt vinken zodat je niks vergeet of over het hoofd ziet. 

Kijk hier voor tips van Kubox voor een verhuizing.

Beeld: Photo by Erda Estremera on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top