Lifestyle

Met behulp van deze ochtendroutine van 10 minuten word jij lekker wakker

Met behulp van deze ochtendroutine van 10 minuten word jij lekker wakker

Ben jij iemand die zich het liefste nog even omdraait als de wekker is gegaan? Het kan lekker lijken, maar sta je er uiteindelijk ook energiek van op? Denk het niet.

Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. Met een goede ochtendroutine zet jij de toon voor de rest van de dag. Ga die tien minuten dus gewoon eerder naar bed en, sterker nog, sta eens tien minuten vroeger op. Met die tien minuten kan je namelijk heel wat goeds doen. Kijk maar.

0-3 minuten: rek je goed uit

Je hebt een lange tijd stilgelegen dus het is tijd om die spieren even goed wakker te maken. Door middel van uitrekken en stretchen, warm je jouw lichaam op om de rest van de dag voor je aan de slag te gaan. 

3-5 minuten: was je gezicht met water

Goed wakker worden doe je, hoe spartaans het misschien in eerste instantie lijkt, met flink wat water in je gezicht. Het verfrist je huid, maakt de poriën strakker en verkwikt je. 

5-8 minuten: stel jezelf doelen

Door alles wat je gedurende de dag wilt doen of bereiken, te visualiseren zal dit je ook makkelijker afgaan. Door op een positieve manier naar een vergadering te kijken, zorg je er bijvoorbeeld voor dat je hersenen positief en gefocust blijven. 

8-10 minuten: citroentje

Topmodellen als Miranda Kerr zweren erbij en dat zou jij ook moeten doen. Door citroensap te persen in een kopje heet water en dit op te drinken, krijg je een zuivere huid, een boost van vitamine C, wordt je spijsvertering op gang geholpen en je lichaam ontgiftigd. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top