Interior

Iets te vieren? Deze champagneglazen maken het extra feestelijk + het verschil tussen de glazen

Iets te vieren? Deze champagneglazen maken het extra feestelijk + het verschil tussen de glazen

Cheers! Het glas heffen met jouw dierbaren is de laatste tijd gelukkig weer een stuk makkelijker geworden en dat is natuurlijk wel zo fijn als je iets te vieren hebt. Er zijn een aantal dingen die een feestje maken of breken: jouw dierbaren, de locatie, het eten en drinken én de aankleding.

Als champagne in een goed en mooi glas zit, dan maakt dat het geheel extra leuk. Heb je enkel wat basic glazen in de kast? Dan wordt het tijd om daar verandering in aan te brengen. Schaf eens wat exemplaren aan die écht mooi zijn. Geloof ons, je zal er geen spijt van krijgen.

Bij champagneglazen zijn er grofweg twee soorten te onderscheiden: de coupe en de flûte. De coupe is het glas die ondiep en breed is en daardoor een vintage idee heeft. Dit is dan ook de manier waarop champagne gedronken werd toen daar nog geen bubbels in zat.

Champagne blijft het langste goed in glazen die smal en hoog zijn en het liefst nog smal toelopen. Op die manier blijven de bubbels goed bewaard en kan zuurstof de smaak van het drankje niet veranderen. 

Waar jouw voorkeur ligt, een flûte of een coupe, is natuurlijk aan jou. Wel kunnen we je aanraden om het glas bij de voet vast te pakken zodat de champagne niet onnodig verwarmd wordt (ook hierdoor kan de smaak veranderen). 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top