Lifestyle

6 x musthave apps die je helpen bij het thuiswerken

6 x musthave apps die je helpen bij het thuiswerken

We zijn er inmiddels wel aan gewend, dat thuiswerken. De één gaat het makkelijk af en de ander worstelt er toch nog een aardig beetje mee. Welke van de twee voor jou van toepassing is dat maakt niet uit, sommige apps kunnen namelijk voor iedereen bijdragen. Van het maken van een planning tot het communiceren met jouw collega's, ze helpen je erbij.

Jouw telefoon hoeft dus niet alleen gezien te worden als afleiding, maar kun je juist inzetten als hulpmiddel. Deze 6 apps helpen jou op een fijne manier thuis te werken. Zo haal je alles eruit wat erin zit.

Asana

Werk jij samen met collega's? Dan is Asana de perfecte app voor jullie. Hierdoor weet je precies wat voor taken iedereen heeft en wat af is gemaakt. Daarnaast kun je zelf taken aan jou naam hangen of aan die van een ander. Maak verschillende soorten teams aan en creëer een fijn overzicht. Wanneer een taak is afgerond, krijg je daar een melding van. Zo weet je precies wat nog gedaan moet worden en wat al gedaan is.

Slack

Net als Asana is Slack helemaal ingericht voor bedrijven. Wanneer jij in contact wilt blijven met jouw collega's of werkgever dan kan dit soms wat lastig zijn vanuit huis. Whatsappen is iets te informeel en mailen te formeel. Wat is dan de perfecte tussenhanger? Je raadt het al, Slack. Deze app kun jij op jouw laptop plaatsen en zo krijg je gelijk berichtjes binnen van jouw collega's waarop je weer direct kunt reageren. Een stuk minder gedoe en wachttijd dan mailen!

Magnet

Loopt jouw laptop/desktop ook helemaal over van de tabbladen en afbeeldingen? Dit kan voor ontzettend veel chaos zorgen, en dan hebben we het niet alleen over je computer, maar ook in je hoofd. Wanneer je eens een goed overzicht wilt houden tussen alle openstaande vensters dan helpt Magnet je daarbij. Zo kan je twee dingen naast elkaar zetten, zodat je niets mist. Deel heel jouw scherm in op je eigen manier. Hoe handig is dat? Wij zijn in ieder geval fan.

F.lux

De hele dag achter jouw laptop zitten, kan zo een aantal negatieve gevolgen hebben. Oftewel, de vierkante ogen komen al gauw de hoek omkijken. Wanneer jij heel wat uur achter elkaar op jouw scherm kijkt, kan dit ervoor zorgen dat je uitgeput raakt en je ogen moe zijn van het blauwe licht. Well, good news: met F.lux kan je het licht van jouw desktop helemaal zelf bepalen. Speel met de kleuren, helderheid en meer voor het fijnste effect. Zo is het zitten aan jouw laptop een stuk minder heftig.

Noizio

Thuiswerken is niet voor iedereen even handig. Misschien heb jij wel een kleintje die niet naar de opvang of oppas gaat op dit moment of woon je op luidruchtige plek. Deze omgevingsgeluiden kunnen ervoor zorgen dat jouw concentratie op, tja, nul procent ligt. Om nu muziek te gaan draaien is ook niet altijd even fijn, meezingen terwijl je probeert te typen is vaak moeilijk. Daarom kan je met Noizio kiezen uit allerlei verschillende omgevingsgeluiden, die jou tot rust laten komen. Zet je koptelefoon op en je bent even helemaal ergens anders.

Daywise

Het hebben van jouw telefoon naast je, terwijl je een belangrijke taak probeert af te maken, kan soms voor trouble zorgen. Al die appjes, mailtjes en belletjes kunnen je gemakkelijk afleiden. Daar komt Daywise bij van pas. Via deze app kun je namelijk instellen wanneer je deze meldingen binnen wilt krijgen. Zo kan je ze in een inbox bekijken en krijg jij niet om de paar minuten een *pling*.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top