Fashion

Deze 5 zomerse kleuren zijn de perfecte basis voor een duur uitziende garderobe

Deze 5 zomerse kleuren zijn de perfecte basis voor een duur uitziende garderobe

Bij het kiezen van een zomerse outfit in de ochtend, kijk je vaak naar een paar dingen. Stof, vorm én kleur spelen daarbij een belangrijke rol. Kleur heeft een groot effect op wat je uitstraalt met je outfit en is misschien wel belangrijker dan je denkt.

Echt donkere tinten zijn toch wat minder leuk om te dragen in de zomer en daarom grijpen we vaak naar lichte kleuren of juist knallende tinten of zachte pastels. De ene kleur is de andere niet en je kan misschien begrijpen dat je er chiquer uitziet in de ene tint dan de andere.

Welke kleuren wij veel deze zomer zullen zien én er ook nog eens voor zorgen dat je er chic uitziet? Dit zijn onze vijf favorieten.

1. Knalroze

Ben je niet bang om op te vallen? Dan is knalroze een tint waar je veel plezier van zal hebben de rest van de zomer van 2020. Het merk Jacquemus toonde het op de catwalk en de high street merken trokken les hieruit en verwerkten het in hun collectie. Ga voor een compleet roze look door een jurk of combineer een fijne roze blouse met jouw favoriete denim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monikh Dale (@monikh) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yara Michels (@yara_michels) on

2. Zand

Een klassieker die eigenlijk nooit in jouw garderobe mag missen, maar zeker nu niet, is zand. Kleureninstituut Pantone koos het als één van hun favoriete tinten voor dit seizoen en dat vinden wij helemaal niet erg want het is makkelijk te combineren en voelt aan als een rustige basis. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ellie (@slipintostyle) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christie Tyler (@nycbambi) on

3. Pistachegroen

Nog een tintje - net als knalroze - die je misschien niet standaard in je garderobe hebt maar je eigenlijk niet kunt missen deze zomer. Pistachegroen doet lekker fris aan en tegelijkertijd zacht aan en geeft instantly een chique touch aan je outfit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aimee Song (@aimeesong) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez) on

4. Lichtblauw

In de winter dragen we donkerblauw als jij je outfit een wat chiquere look wilt geven, in de zomer grijpen we naar lichtblauw. Het is de perfecte tint voor een mooie blouse of maar ook een zachtblauwe pantalon, een mooi colbertje in die kleur of een lichte jeans zijn goede items om in je garderobe te hebben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiffany Hsu (@handinfire) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve) on

5. Wit

We sluiten af met de voor de hand liggende tint wit. Ideaal om te combineren, lekker fris en iets wat meteen een chique look geeft. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N. Valene Lontanga (@nsimbavalene) on

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top