Interior

Met deze tips creëer je een zo rustig mogelijke slaapkamer

Met deze tips creëer je een zo rustig mogelijke slaapkamer

We weten allemaal dat een chaotische omgeving zorgt voor een chaotische mindset. Zodra je rust om je heen hebt, zal je ook eerder rust vinden in je gedachten en voel jij je dus een stuk relaxter. Dit geldt ook voor jouw slaapkamer.

Tips voor een rustig slaapkamer

Wanneer jij moeite hebt met het in slaap vallen kan dit nog weleens te maken hebben met de ruimte waarin jij dit doet. Zodra je in een hele volle, onopgeruimde kamer in bed ligt zorgt dit ervoor dat je een stuk langzamer in slaap valt. Probeer daarom eens jouw kamer om te gooien en te gaan voor een minimalistische look. Wij vertellen je uitgebreid hoe je dat voor elkaar krijgt.

Investeer in goede gordijnen

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust wil komen om echt te kunnen genieten van een nachtje fijne slaap. Investeer dus ook in mooie gordijnen, waardoor je echt even een momentje voor jezelf hebt. Virtrage gordijnen geven die rustige feelgood sfeer die je wil wanneer je tot rust wil komen.

Kleurenthema

Als je ervoor kiest om jouw kamer te herorganiseren, kun je het beste beginnen bij de tinten. Kies voor kleuren die voor jou rust uitstralen, vaak zijn dat de basics; wit, grijs of bruin. Ook fijn is om de nieuwste kleuren woonkamer die je hiervoor gebruikt af te stemmen op je slaapkamer. Op deze manier ga je zien dat dit erg veel rust met zich meebrengt.

Berg alle kleine dingen op

Als jij al een klein beetje verzamelaar bent dan kan het voorkomen dat je allerlei dingen overal hebt liggen. Ook in jouw slaapkamer. Dit zorgt voor een algehele slordige look, wat je eigenlijk binnen no time kunt veranderen. Hoe je dat doet? Zorg eens voor een lege ruimte onder jouw bed, waar je allerlei dingen kwijt kan, of ga voor opbergaccessoires. Zo kan je het altijd pakken wanneer je het nodig hebt, maar is het niet constant zichtbaar.

Beddengoed

Jouw bed helemaal vol maken met een bedsprei, verschillende kussens of andere lakens kan erg druk aanvoelen. Daarnaast slaap je een stuk fijner in een bed waarin je simpelweg jouw kussen hebt en je dekbed. Ook hierbij geldt dat de kleur een grote impact kan maken op jouw slaapkamer en de rust die het uitstraalt. Wanneer je voor een donkere kleur beddengoed kiest, zal dit jouw hele kamer een andere sfeer geven dan bijvoorbeeld witte lakens. 

Muurdecoratie

Als het aan ons ligt kunnen we niet genoeg muurdecoratie hebben, dit voegt namelijk een hoop sfeer toe. Misschien vindt jij jouw slaapkamer zelfs wat leeg zonder deze elementen. Toch kan je beter gaan voor zo minimalistisch mogelijke muurwerken: kies bijvoorbeeld voor een quote in een strak lijstje of een mooi sfeerbeeld. Je hoeft dus echt niet jouw muren vol te gooien om iets op te vullen.

Eén opvallend element

Wat als je helemaal niet van allerlei kleine muurwerken of accessoires houdt? Simpel! Kies dan voor één opvallend element in jouw kamer waar de rest omheen draait. Dit kan van alles zijn; een grote plant, een schilderij of een mooie lamp, wat jij maar wilt. Deze komt nu extra naar voren, doordat jouw kamer minimalistisch is ingericht.

Houd jouw kleding in de kast

Het staat zo leuk, een kledingrek met daarop al jouw mooiste kleding. Toch is dit een nadeel voor wanneer jij een opgeruimde kamer wilt creëren. Het komt namelijk bijna altijd voor dat jij allerlei verschillende kleuren kleding hebt. Wanneer je deze allemaal bij elkaar hangt dan zorgt dit gelijk voor een slordige blik. Tenzij jouw kleren allemaal een mooie pasteltint hebben, kun je deze beter ophangen in jouw kledingkast. Natuurlijk kun je er ook altijd voor kiezen om bijvoorbeeld alleen jouw witte items op te hangen.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top