Mama

Zo kun jij samen met jouw kleintje veilig van de zon genieten

Zo kun jij samen met jouw kleintje veilig van de zon genieten

De warme dagen zijn aangebroken en de zomer is in zicht. Dit betekent natuurlijk dat je van de zon wilt genieten en jouw kleintje kan vast ook wat natuurlijke vitamine D gebruiken. Wanneer je ervoor kiest om in de zon te gaan zitten, is het wel belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt. De huid van jouw kindje is namelijk nog erg kwetsbaar en dat betekent dat je liever het zekere voor het onzekere wilt nemen.

Of je nu van de zon geniet in jouw achtertuin, een dagje op het strand of een wandeling maakt door het park; er zijn een aantal voorbereidingen die jij kunt treffen, om jouw kindje zo veilig mogelijk van de zon te laten genieten.

Een pet of hoedje

Iets wat altijd goed van pas komt en essentieel is bij het genieten van de zon; een babypet of een hoedje. Deze zorgt ervoor dat de zon uit jouw kindje zijn of haar gezicht blijft en de kans op verbranding een stuk kleiner wordt. Wanneer jouw kleintje zonder pet in de zon gaat spelen, is het hoofdje vaak hetgene wat het snelst verbrandt. Door middel van een pet of hoedje ga je dit effectief tegen. Daarnaast zijn er inmiddels zoveel leuke kleurtjes en printjes, dat het er ook nog eens extra schattig en leuk uitziet. 

Bedekkende kleding

Het is algemeen bekend dat de huid van kleine kinderen kwetsbaar is, zelfs een heel stuk kwetsbaarder dan die van volwassenen. Daarnaast is er aangetoond dat kinderen die vaak verbrand zijn geweest een grotere kans hebben op huidziektes, wat je natuurlijk voor wilt zijn. Neem daarom altijd bedekkende kleding mee en zorg ervoor dat jouw kleintje niet te lang met ontblote armen of benen van de zon geniet. Het dragen van bedekkende kleding zorgt voor de meeste zonbescherming.

Goede zonnebrandcrème

Iets wat ontzettend belangrijk is bij het beschermen van jouw kleintje is een écht goede zonnebrandcrème. Dit betekent dus dat je beter niet moet gaan voor de factor 30 uit jouw drogisterij, maar eens investeert in een hoge factor - zoals factor 50 - waarvan je zeker weet dat het werkt en geschikt is voor het tere huidje. Er zijn gelukkig ook crèmes speciaal voor kinderen op de markt. Smeer de huid grondig in, door het zweten of aan hun gezicht komen kan de bescherming namelijk minder worden, én herhaal dit regelmatig.

Niet teveel direct zonlicht

Ook al is het onzettend leuk om jouw kleintje te zien spelen in het water, ze een zandkasteel zien bouwen of geniet van de wandeling in het park, is en blijft het belangrijk om ze tussendoor even uit de zon te halen. Teveel zon kan namelijk onzettend schadelijk zijn en er wordt aangeraden om kleine kinderen niet in direct zonlicht te laten spelen. Daarnaast kan jouw kleintje gauw oververhit raken, een tijdje afkoelen in de schaduw is dus essentieel. 

Zonnehoedje

Als jouw kindje nog onder de zes maanden oud is kan je het beste gaan voor een zonnehoedje. Deze zorgt ervoor dat niet alleen zijn of haar hoofdje beschermd is, maar ook de nek en het gezicht. Zo weet je zeker dat hier geen zon terecht kan komen. Baby's onder de zes maanden hebben namelijk nog geen melanine aangemaakt in hun huid, waardoor ze geen natuurlijke bescherming hebben.

Vocht

Laat je kindje genoeg drinken. Ook zij verliezen extra vocht door de warmte en de zon en dit moet absoluut aangevuld worden. Neem genoeg water mee of ander drinkmateriaal wat jouw kindje lekker vindt. 

Wil je nog meer informatie over baby's? Dan kun je altijd een kijkje nemen op 24Baby.nl

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top