Lifestyle

5 tips om te besparen op jouw telefoonkosten

5 tips om te besparen op jouw telefoonkosten

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven en we gebruiken 'm inmiddels voor alles. Wanneer je er aan het eind van de maand achterkomt dat jouw favoriete bezigheid toch wel heel wat kost, misschien zelfs meer dan je zou willen, wil je hier misschien wel op besparen. 

Er zijn heel wat dingen die jij zelf kunt ondernemen om jouw telefoonkosten wat lager te maken zodat jij aan het eind van de maand een heel wat kleiner bedrag kwijt bent aan bellen, sms'en en dataverkeer.

Ga voor een sim only abonnement 

Wanneer je kiest voor een nieuw toestel met een abonnement dan zit je al gauw twee jaar vast aan een hoog bedrag. Dit kan er dus makkelijk voor zorgen dat jij heel wat meer betaalt dan je eigenlijk zou willen. Een goede optie kan dus een sim only abonnement zijn, die je aan een ouder of goedkoper nieuw toestel kunt koppelen die je los koopt. KPN is wat ons betreft een hele fijne aanbieder voor sim only abonnementen omdat je dankzij de flexibele data- en belbundels maandelijks kunt aanpassen waar je gebruik van wilt maken, ze een stabiel 4G netwerk hebben die 5G ready is én jij jouw abonnement in heel de EU kan gebruiken. Wel zo fijn als we straks weer kunnen reizen. 

Kies voor een goedkopere telefoon

Wil je toch graag een nieuwe telefoon nemen? Er komen steeds meer merken op de markt die een goede kwaliteit bieden voor een heel wat lagere prijs. Een voorbeeld hiervan is de Oppo Reno2: een niet megadure telefoon die er wel zo uitziet én zo functioneert. 

Bel via Whatsapp

Zodra je een abonnement hebt gekozen waarbij je een beperkt aantal belminuten hebt, kun je er dus maar beter voor zorgen dat je hier niet overheen gaat. Dit zijn namelijk onnodige kosten, die je makkelijk kunt vermijden. Bel bijvoorbeeld eens met Whatsapp wanneer jij wifi hebt. Zo kost het je geen belminuten en is het helemaal gratis.

Neem een abonnement dat bij je past

Er zijn heel wat mensen die niet houden van bellen, of juist nooit een sms'je versturen. Het is dan ook zonde om deze in jouw abonnement te hebben zitten wanneer je hier geen gebruik van maakt. Kijk daarom goed welke diensten jij precies gebruikt en hoeveel je hiervan gebruikt. Hier kun je een boel op besparen. Houd je rekeningen bij de hand en ga deze eens uitvogelen. Zo weet je precies wat jouw telefoongedrag is.

Vergelijk providers

De kosten zijn de afgelopen jaren heel wat omhoog gegaan, waardoor je aan het eind van de maand soms wel tegen de zestig euro kunt oplopen. Dat terwijl mensen met dezelfde telefoon en een soortgelijke bundel misschien wel een stuk minder betalen. Dit komt omdat je hebt gekozen voor een duurdere optie. Vergelijk daarom altijd de providers, wanneer je een nieuw abonnement gaat afsluiten. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste hebt gekozen.

Stop met bundels verlengen

Als je net als ons geen onbeperkt internet in jouw abonnement hebt zitten, is het enorm verleidelijk om voor een paar euro jouw internet te verlengen. Dit kan voor een dag of zelfs langer. Hoe meer je dit doet, hoe hoger de eindrekening wordt. Zorg er daarom voor dat je de verleiding niet aangaat maar op zoek gaat naar wifi om je heen. Of je nu in de trein zit, bij iemand thuis bent of in een bibliotheek zit; overal om je heen is wifi. Vraag er desnoods naar. Dit scheelt een hoop telefoonkosten!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top