Gezichtsverzorging

Waarom jij het liefst niet-comedogene beautyproducten moet gebruiken, vooral als je acne hebt

Waarom jij het liefst niet-comedogene beautyproducten moet gebruiken, vooral als je acne hebt

Wil jij zo lang mogelijk een mooie huid houden? Dan is het zorgen ervoor essentieel. In Nederland lijken we enorm gefocust te zijn op make-up en wat het voor je kan doen maar als de basis niet goed is, dan is het lastiger om een mooi resultaat te behalen.

Iets waar jij je in zou moeten verdiepen, zeker als je last hebt van een vette huid of puistjes, is niet-comedogene (of non-comedogenic in het Engels) producten. Maar wat is niet-comedogeen eigenlijk?

Comedonen

Comedonen zijn verstopte poriën en daarin wordt nog een onderscheid gemaakt. Open comedonen zijn mee-eters en gesloten comedonen puistjes. Comedonen wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen en de skincare producten die je gebruikt, kunnen hier een grote invloed op hebben.

Niet-comedogeen

De naam zegt het al eigenlijk: producten die dit zijn, zullen minder vaak voor mee-eters en puistjes zorgen dan producten die dit niet zijn. Non-comedogenic of niet-comedogene zijn daarom erg geschikt voor mensen met een vette huid of een velletje dat erg gevoelig is om puistjes te krijgen. 

Werking niet-comedogene producten

Huidverzorgingsproducten die niet-comedogeen zijn, bevatten vaak minder (irriterende) olie of zijn van een lichtere textuur dan andere producten. Het kan je dus zeker helpen om puistjes of acne te verminderen maar het is geen garantie hierop. Levensstijl, gezondheid, aanleg en hygiëne spelen natuurlijk ook nog een grote rol. Maar, het gebruiken van non-comedogene of non-comedogenic producten kan dus zeker geen kwaad. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top