Beauty

Door deze simpele trucs zie jij je er op je best uit tijdens jouw conference call

Door deze simpele trucs zie jij je er op je best uit tijdens jouw conference call

Iets wat het massale thuiswerken met zich mee heeft gebracht, is dat we regelmatig aan het videobellen zijn. De face-to-face vergaderingen zijn ingeruild voor virtuele en wanneer het op iets belangrijks aankomt, staat de volgende conference call alweer klaar.

Tijdens deze videogesprekken wil je natuurlijk ook goed voor de dag komen. Doordat het licht niet altijd mee zit en je er anders uitziet op beeld dan in het echte leven, wil het soms niet helemaal meewerken. Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes die jou kunnen helpen. Zo zul jij er op en top uitzien bij jouw volgende conference call.

Leg je spiegel aan de kant

We zien je fronsen, je spiegel aan de kant leggen? Ja, we menen het. Wanneer jij jouw make-up zo goed mogelijk wilt aanpassen op jouw video meeting wordt het tijd om jouw spiegel aan de kant te leggen en het aanbrengen gewoon met behulp van jouw camera te doen. Zet van te voren jouw laptopcamera aan en doe hierin jouw make-up. Zo zul je precies zien wat het beste staat in het licht om je heen en hoe jouw camera hierop reageert. Kijk hierna maar niet meer in een spiegel... dat kan nog weleens tegenvallen. Foto en video make-up mag soms best wat heftiger gedaan worden, aangezien veel wegvalt op beeld.

Bronzer, bronzer en nog eens bronzer

Eén van de grootste ergernissen aan videobellen is het bleek eruitzien. De meeste camera's halen namelijk de levendigheid uit jouw huid weg. De enige truc die je hiervoor kunt toepassen is het gebruiken van iets meer bronzer dan je gewend bent. Breng dit op alle plekken aan waar de zon jouw bruin zou maken, zoals je neus, wangen, voorhoofd en jukbeenderen. Zo heb je een fijne kleur, zonder dat iedereen weet dat je eigenlijk nét iets te veel bronzer hebt aangebracht.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Charlotte Tilbury, MBE (@ctilburymakeup) op

Draai je camera om

Wanneer jij jezelf ziet in de spiegel ben je gewend aan jouw gezicht. Deze draait jouw gezicht namelijk om, de mensen om jou heen zien jou het tegenovergestelde. Omdat jij zo gewend bent geraakt aan jouw gezicht in spiegels betekent dit dat wanneer jij jezelf in een camera ziet dit erg onwennig kan zijn. Onze gezichten zijn namelijk niet altijd symmetrisch, waardoor je een onzeker gevoel kunt krijgen tijdens jouw videomeeting. Je bent niet gewend aan wat je ziet. De simpele truc: draai jouw beeld gewoon om! Dit kan gemakkelijk door je settings te veranderen. 

Blush

Net als bronzer kun je blush op meer plekken aanbrengen dan je normaal doet. Gebruik een middelgrote kwast en haal de bronzer over je oogleden, wangen en neus zodat jij er zo levendig mogelijk uitziet.

Volumineus haar

Ook jouw lokken mogen wel wat liefde krijgen voor jouw video meeting. Tijd voor wat volume dus. Pak een fijne droogshampoo erbij en spuit deze in jouw haar, laat het even zitten en kam het dan wat door. Gooi je haar naar voren en schud de droogshampoo goed door je haar heen. Zo lijkt jouw bos haar een stuk voller op beeld.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top