Nagellak

Met behulp van deze 7 tips krijg jij sterkere nagels

Met behulp van deze 7 tips krijg jij sterkere nagels

Je handen zijn je visitekaartje en je nagels vormen daar een belangrijk onderdeel van. Dat ze schoon zijn is een must en het liefst dragen wij er ook nog een gezellig kleurtje op. 

Ben jij gezegend met prachtige sterke nagels? Dan heb je enorme mazzel. Mijn nagels breken om de haverklap of of gaan bladderen. De reden hierachter is het vocht en de oliën tussen de drie nagellaagjes ontbreekt waardoor ze heel broos worden. 

Gelukkig zijn er wel wat dingen die jij, ook thuis, hieraan kunt doen. Dit zijn onze zeven tips voor sterke nagels!

1. Vijl!

Ben jij een notoire nagelknipper? Stop dan hiermee. De manier om gezonde nagels te houden, is door ze te vijlen. Sterker nog, neem een vijl overal mee waar je naartoe gaat. Als er dan een scheurtje ontstaat dan kun je die makkelijk we gvijlen zonder dat deze grotere schade aanricht. Hoe korter jij je nagels vijlt, hoe sterker ze zullen zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝙰𝚗𝚘𝚞𝚔 𝙽𝚊𝚒𝚕𝚎𝚍 𝙸𝚝 (@anouknailedit) on

2. Kies de juiste vorm

De vorm van je nagels heeft een grote invloed op de breekbaarheid.  Vierkante nagels zijn sterker dan ronde en puntige nagels zijn al helemaal breekbaar. 

3. Gebruik geen gellac of acrylnagels

Als je hoe dan ook mooie nagels wilt, is een gellacje of het zetten van acrylnagels een uitkomst. Het vervelende is dat je nagels er zelf niet zo blij van worden. Sterker nog, ze kunnen er flink door verzwakken. 

4. Vermijd aceton

Aceton mag dan snel en goed reinigen, je nagels worden er enorm droog van. Er zijn genoeg nagellakremovers te koop zonder het goedje en zeker als je geen gellac draagt, is aceton echt niet een must. 

5. Verwen je nagels en nagelriemen met olie of crème

Door het gebruik van nagellak en de dingen die je in het dagelijks leven doet, drogen je nagels enorm uit met als resultaat dat ze snel breken. Dé manier om ze goed te voeden, is het gebruik van een speciale olie of crème voor jouw nagels en nagelriemen. Smeer het op voor het slapen, zo heb je er het minste last van.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Floor Corneth (@floorlaktzichrot) on

6. Draag rubberen handschoenen

Nu dat we meer tijd in huis doorbrengen, is de kans groter dat je regelmatiger schoon hebt gemaakt. Je handen onderdompelen in water met schoonmaakmiddelen is funest voor je nagels. Hoe je het effect kan voorkomen? Het dragen van rubberen handschoenen biedt de uitkomst. 

7. Nagelverharder

Mocht al het bovenstaande niet werken dan biedt nagelverharder misschien de uitkomst. Kies eentje met een goede verzorgende werking.

 
Beeld: Photo by Daiga Ellaby on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top