Lichaamsverzorging

Wil je langer bruin blijven? Met deze tips behoud jij jouw kleurtje

Wil je langer bruin blijven? Met deze tips behoud jij jouw kleurtje

De temperaturen lopen hoog op in ons land en het voelt hier en daar al als zomerse dagen. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen van deze zon genieten en heerlijk een paar uur - verantwoord - proberen wat bruiner te worden. 

Wanneer jij uit de zon komt en je het gevoel hebt dat je er een zomers kleurtje aan over hebt gehouden, wil je deze waarschijnlijk zo lang mogelijk behouden. Maar hoe zorg je daar nou voor? Wij vertellen het je graag.

Water drinken

Wanneer jij een lange tijd in de zon zit, of een aantal dagen achter elkaar, is het belangrijk om jezelf van binnen te hydrateren. Hierdoor zal jouw huid gezond zijn en sneller zon opnemen. Drink daarom altijd water tussen het zonnen door, hierdoor heb je ook een minder grote kans op dingen als hoofdpijn.

Scrubben

Voordat jij in de zon gaat liggen, is het voorbereiden van jouw huid belangrijk. Deze moet je namelijk eerst voorbereiden op de zon, wanneer je langer bruin wilt blijven. Ga daarom eerst douchen en geef je lichaam een goede scrubbeurt. Zo verwijder jij alle dode huidcellen en neemt jouw velletje de zon een stuk beter op. Scrub altijd vóór je zon sessie, niet erna. Dit kan juist kleur weg nemen. Daarnaast is een goede bodylotion ook van belang, smeer je hier na het scrubben mee in. Zo houd jij je huid gehydrateerd.

Douchen

Zodra jij heerlijk jouw kleurtje hebt opgebouwd en van plan bent te gaan douchen, wil je ook hiermee oppassen. Douche namelijk niet te lang of te warm, hiermee 'week' jij je huid en zorg je dat jouw kleur er sneller afgaat. Weg zomerse tan.

Aftersun

Veel mensen denken dat aftersun alleen belangrijk is na het verbranden van je huid. Dit is niet helemaal waar. Het kan elke keer gebruikt worden na het zonnen, het heeft namelijk een hele positieve invloed op de hydratatie. Wanneer jij uit de zon komt dan heeft jouw huid veel vocht verloren, wat weer aangevuld moet worden. Daar zorgt aftersun voor. Smeer je dus áltijd hiermee in, ook wanneer jij niet verbrand bent. Daarnaast zorgt het voor een heerlijk verkoelend effect.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sammy Robinson (@sammmyrobinson) op

Tan maximizer

Er bestaan inmiddels tal van tan miximizers die jou helpen bij het sneller bruin worden. Deze zorgen ervoor dat jouw huid de zon sneller opneemt en je hierdoor een stuk vlugger een gebruind kleurtje krijgt. Deze kleur zit dan diep in jouw velletje, en verdwijnt dus een stuk minder snel. Ook bestaan er aftersun producten met een tan maximizer.

Tip: wanneer jij er zeker van wilt zijn dat jouw zomerse tint een stuk langer blijft, is het belangrijk om geduld te hebben en verantwoord te blijven zonnen. Wanneer jij verbrandt, is jouw huid enorm gevoelig en duurt het weer een tijdje voordat jij in de zon kan. Smeer je dus altijd met een goede spf in.

Fijne zonproducten

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top