Fashion

Shoppen met een budget? Zo zien jouw outfits er modieuzer en duurder uit

Shoppen met een budget? Zo zien jouw outfits er modieuzer en duurder uit

Wanneer jij beslist om te gaan shoppen met een wat kleiner budget, kom je erachter dat het nogal lastig kan zijn om goede items te vinden. Zodra jij houdt van een 'dure' look maar hier niet het geld aan uit wilt/kunt geven, zijn er gelukkig heel wat trucs die jouw hierbij kunnen helpen. 

Voor veel mensen is het een keuze; of veel kleding voor een kleine prijs of minder kleding voor een wat duurdere prijs. Dat is dus helemaal aan jou. Wanneer jij gaat voor de goedkopere opties dan kan het zijn dat je deze modieuzer wilt laten lijken. Fake it 'till you make it! Er zijn heel wat vrouwen die H&M items op zo'n manier kunnen neerzetten dat het een high end look geeft. Dit kan simpeler dan je denkt, met behulp van een aantal trucjes. Wij leggen je graag uit welke.

Less is more

Wanneer jij wilt dat jouw outfit die chiquere look krijgt, is het belangrijk om te kiezen. Ga altijd voor een minimalistische look, zonder al te veel poespas. Zodra jij ontzettend veel items, sieraden of kleuren bij elkaar aantrekt dan zal dit gelijk een goedkopere look geven. Ga dus altijd voor een neutraal kleurenpalet en kies uit één paar sieraden. Ook kan jouw tas je outfit vaak maken of breken. Zorg dus voor een simpele tas, met niet al te veel details. Hierdoor creëer je een echte classic outfit. De basis is namelijk het belangrijkst.

Klassiekers

Een mooie trenchcoat, jeans of een goed paar hakken zullen altijd met de tijd meegaan. Deze brengen jouw outfit naar een hoger niveau, doordat deze vaak duurder lijken dat dan ze zijn. Een goede jeans hoeft  helemaal niet veel te kosten, alle kledingwinkels liggen ermee vol. Ga dus eens op zoek naar een stevige variant, die precies op jouw lichaam aansluit. Zo zal niemand weten dat je deze voor een kleine prijs hebt gekocht. Net als een paar hakken, kies je deze uit in een klassieke kleur zoals zwart en je bent helemaal ready to go.

Statement sieraden

Ze zijn helemaal in, de statement sieraden. Van chunky kettingen tot oorbellen, je vindt ze inmiddels in iedere vrouw haar collectie. Wanneer jij jouw 'simpele' outfit wat pit wilt geven, is dit dus een perfecte manier. Kies een mooi paar oorbellen uit en zorg dat deze de show stelen, zij trekken de meeste aandacht aan. Ga nooit voor twee statement sieraden tegelijk, zoals een ketting én oorbellen. Dit geeft een rommelige look, wat je juist probeert te vermijden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

Vervang de knopen

De grootste tip bij het chic laten ogen van jouw outfits: vervang de knopen! Vaak zijn deze ontzettend simpel of niet in de kleur die jij zou willen. Veel goedkopere merken kiezen namelijk voor bruine knopen, wat je soms helemaal niet vindt staan. Koop daarom jouw eigen en vervang deze hiermee. Zo hoef jij niet rond te lopen met plastic knopen op jouw trenchcoat, maar kun je geheel zelf bepalen welke mooi staan.

De juiste stof

Een groot aspect aan een modieuze outfit is de stof. Suède, katoen en zijde zijn duurder dan synthetische stoffen en dat kun je vaak zien. Ga daarom eens op zoek naar die natuurlijke stoffen, je vindt ze namelijk soms zelfs bij goedkopere merken. Laat daarbij alles wat meer dan 20 procent synthetisch is liggen, hier zul je namelijk geen plezier uithalen en het zal een stuk goedkoper ogen.

Get it tailored

Wanneer jij een item koopt bij bijvoorbeeld Zara betekent dat vaak dat deze nét niet helemaal aansluit op jouw lichaam. Dit komt omdat ieder lichaam anders is en winkels jouw kleding natuurlijk niet op maat maken. Maar, dat is geen probleem! Dat kun je namelijk helemaal zelf doen, voor een paar euro. Ga eens naar de klerenmaker om de hoek en vertel wat je met bijvoorbeeld jouw blazer wilt laten doen. De maker zal alles opmeten en voor een paar euro staat jouw item perfect.

Mooie goedkope basics voor in jouw collectie

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top