Haarverzorging

Dit wil je weten voordat jij de schaar zet in jouw bos met krullen

Dit wil je weten voordat jij de schaar zet in jouw bos met krullen

De kappers zijn dicht en dat betekent dat onze lokken niet de zoveel wekelijkse knipbeurt of treatment kunnen krijgen. Misschien heb je er wel eens aan gedacht om zelf met je haren aan de slag te gaan maar durfde je het niet. Wil jij je er toch aan wagen? Dan is het slim om goed voorbereid te werk te gaan.

Krullend haar kan nog lastiger zijn dan stijl haar. Doordat krullend haar vaak niet overal dezelfde lengte heeft, kan het moeilijk zijn om jouw lokken perfect te knippen. Al helemaal zonder ervaring. Daarom is het logisch dat jij dit altijd aan jouw kappers overlaat, maar dat plan gaat nu helaas niet meer op. Toch kun jij het ook altijd zelf proberen, met behulp van een aantal tips.

Bedenk of en wat jij wilt

Voordat jij de schaar erin zet, is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken. Weet je zeker dat je dit zelf wilt doen? En, wat wil je precies? Of je nu gaat voor een kort kapsel of alleen een stukje eraf, het is noodzakelijk dat jij van te voren weet wat je ermee wilt. Wanneer jij willekeurig gaat knippen kan dat soms leiden tot spijt, wat je natuurlijk niet wilt. Daarnaast is het soms fijn om je haar goed te laten groeien, zodat jouw kapper het laten kan restylen.

Doe het op een handige plek

Niet het meest noodzakelijke, maar wel erg fijn: knip altijd buiten in plaats van binnen. Vooral wanneer jij krullend haar hebt is dit vaak een bos vol met volume. Zodra jij van plan bent om veel af te knippen zal jouw hele huis vol liggen met lokken, die moeilijk weg te krijgen zijn. Leg daarom iets onder jou neer en ga buiten aan de slag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve) on

Wat heb je nodig?

Het allerbelangrijkste: een kappersschaar. Het is makkelijk om te denken dat jij met een normale schaar jouw haar kunt knippen, maar dit wil je liever niet doen. Deze is hier namelijk helemaal niet voor bedoeld en kan al gauw zorgen voor te grove lijnen. Zorg er daarom ook altijd voor dat jij een kappersschaar gebruikt, zo'n. Deze is wat dunner en hiermee kun jij jouw lokken op een goede manier aanpakken.

Ook is een fijne kam altijd handig, hiermee zorg je ervoor dat al jouw klitten zijn verdwenen en het haar glad is. Mocht jij jouw kapsel in verschillende secties willen vasthouden tijdens het knippen, zijn haarklemmen een fijne optie. 

 

Haar recht föhnen

Voordat jij aan de slag gaat met het knippen komt de vraag 'droog of nat?'. Bij mensen met stijl haar wordt er namelijk aangeraden om hun kapsel met nat haar te knippen. Toch kun je met krullend haar beter voor een andere manier gaan; zorg ervoor dat jouw lokken droog zijn. Dit komt omdat je zo een beeld krijgt van de lengte van jouw kapsel, zodra deze vochtig is zal je haar erna nog wat terugveren. Föhn daarom jouw haar helemaal recht, het maakt daarbij niet uit dat het pluizig is. Kam het goed door. 

Zo knip je het

Wanneer jouw haar eenmaal is geföhnd, deel je het op in twee kanten. Trek beide naar voren, zodat ze over jouw sleutelbeenderen hangen. Trek één kant naar beneden en kam deze goed door, vooral de onderkant. Zet jouw kam aan de onderkant neer en plaats je vingers hier omheen. Knip dit gedeelte rustig af, ga nog niet verder. Dit kun je bij elke pluk doen totdat deze gelijk zijn. 

Zodra jij jouw haar wilt laten knippen aan de achterkant door iemand, is het belangrijk dat hij/zij het haar ook naar beneden trekt. Volg de lijn die er is gemaakt door jouw kapper.

Beeld: Photo by Mike Von on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top