Gezichtsverzorging

Zo draag jij zonnebrandcrèmes voor je gezicht wanneer jij een vette huid hebt

Zo draag jij zonnebrandcrèmes voor je gezicht wanneer jij een vette huid hebt

Veel mensen hebben last van een vette huid en dit kan voor veel negatieve dingen zorgen. Een vette huid heeft bijvoorbeeld vaker last van puistjes en daarom dragen veel mensen die dit hebben het liefst geen zonnebrandcrème op het gezicht, wat wel zou moeten. 

Een gezichtszonnebrandcrème is altijd belangrijk, op welk moment van de dag dan ook. Of jij nou binnen of buiten zit, of het nu zonnig of bewolkt is. SPF is namelijk erg belangrijk voor je. Meer dan je misschien denkt. Maar, hoe combineer jij dit met jouw vette huid?

Waarom heb jij elke dag SPF nodig?

Velen nemen het met een korrel zout, het dragen van zonnebrandcrème. Vooral wanneer de zon niet schijnt, laten we het achterwege. Dit is niet heel slim en kan voor problemen zorgen. Je huid moet nou eenmaal beschermd worden. De zon produceert namelijk UVA- en UVB-stralen. Deze zijn allebei schadelijk voor jouw huid. UVA-stralen kunnen zelfs door ramen of glas dringen. Dit betekent dat jouw huid nog steeds blootgesteld wordt aan het licht. Dit heeft een groot effect op jouw velletje. Zonnebrandcrèmes zorgen er niet alleen voor dat jouw huid beschermd is, maar ook dat veroudering een stuk trager zal gaan. Dit is inmiddels klinisch bewezen.

Een dagcrème alleen is dus zeker niet genoeg. Breng elke dag een zonnebrandcrème aan op jouw huid, onder je make-up. Laat deze even goed intrekken en ga dan verder met jouw routine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BIOTHERM (@biotherm) op

Vitamine D

Nu horen we je denken: maar, we hebben toch vitamine D nodig? Dat klopt, die vitamine kan heel bevordelijk voor ons zijn en hebben we daarom zeker nodig. Maar niet te veel. Zodra jij ongeveer 15 minuten in de zon zit, of voor jouw raam zit zonder bescherming is dat genoeg. Wanneer jij langer onbeschermd in de zon zit, zorgt dit voor nadelen. Wanneer jij jouw vitamine D gehalte wilt opkrikken dan kun je dus van te voren even 'zonnen'. Hierna is het belangrijk om jouw zonnebrandcrème aan te brengen. 

Vooral nu we dichtbij de zomer komen, is het noodzakelijk om onze gezichten goed in te smeren, het liefst met échte gezichtszonnebrandcrème. Zo blijft jouw huid optimaal beschermd.

Zonnebrandcrème voor de vette huid

Veel mensen met een vette huid ervaren vaak dat zonnebrandcrèmes te vettig zijn. Hierdoor gaat je huid ontzettend glimmen, nog meer dan normaal, en dat is natuurlijk niet wenselijk. Daarom is het belangrijk om altijd een zonnebrandcrème te gebruiken die speciaal is gemaakt voor je gezicht. Deze zijn vaak minder vet en sommige zijn matterend, wat mooi meegenomen is. De huid van ons gezicht is namelijk veel gevoeliger dan op de rest van ons lichaam. Gelukkig zijn er tal van gezichtzonnebrandcrèmes die geen parfum of parabenen bevatten. Of ze zijn zelfs extra bestand tegen zweten. Wanneer jij goed zoekt dan zul je de perfecte crème voor jouw huid vinden.

Fijne gezichtszonnecrèmes voor de vette huid

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top