Fashion

Dit is hoe jij je beha's moet wassen (+ zo vaak moet je het doen)

Dit is hoe jij je beha's moet wassen (+ zo vaak moet je het doen)

Ben jij iemand die je ondergoed gewoon bij de rest van de was in de trommel gooit met wat wasmiddel en jouw favoriete katoenprogramma aanzet? Dan kan dat je duur komen te staan op het gebied van lingerie.

Misschien weet je wel dat het 't beste is om jouw beha's in een speciaal waszakje in de machine te stoppen. Wil je het écht goed aanpakken (of beter gezegd: je ondergoed in topconditie houden) dan is dit toch helaas niet de goede methode.

Hoe moet je beha's dan het liefste wassen?

Het allerbeste is om jouw bustehouders met de hand te wassen met koud water en een middel dat geschikt is voor delicate stoffen. Op deze manier blijft de stof en vorm in topconditie en draait jouw beha niet te lang mee in de trommel met ander wasgoed. 

Beha's toch in de wasmachine

Is dit geen optie of ben je simpelweg te lui? Stop jouw beha dan in het waszakje en plaats die in de machine bij soortgelijk gekleurd wasgoed, het liefst ook delicate items. Kies voor een programma dat geschikt is voor fijne was en gebruik ook hier een wasmiddel voor delicate stoffen. Nog een tip: zorg dat de haakjes gesloten zijn zodat ze niet ergens in kunnen blijven hangen en je (andere) beha beschadigen. Een beha moet je nooit in de droger doen. Je kunt ze het beste liggend drogen op een wasrek. Als je ze ophangt aan de bandjes dan rekken deze onnodig uit. 

Hoe vaak moet je een beha wassen?

Als je iemand bent die een beha na elke draagbeurt wast, dan wordt het tijd dat je hiermee stopt. Je beha zal namelijk onnodig snel slijten. Het beste kun je een aantal beha's met elkaar afwisselen. Als je een beha namelijk meerdere dagen achter elkaar draagt, verliest deze haar elasticiteit. Wanneer een beha echt een beetje een geurtje krijgt, dan kun je deze wassen. Op hoe vaak je dan gemiddeld uitkomt? Na zo'n drie tot vijf keer een beha gedragen te hebben, kun je deze het beste wassen.

Weten hoe je een beha het beste in je kast kunt bewaren? Dat lees je hier.  

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top