Lifestyle

Zo maak jij Koningsdag toch nog leuk in quarantaine

Zo maak jij Koningsdag toch nog leuk in quarantaine

Maandag is het alweer 27 april en dat betekent: Koningsdag! Elk jaar wordt dit natuurlijk groots aangepakt en gevierd met rommelmarkten, muziek en nog veel meer. Het is geen verrassing dat dit helaas dit jaar niet gaat gebeuren. Nu we voor een groot gedeelte thuiszitten en van onze quarantainetijd iets leuk moeten maken, kan het lastig zijn om te bedenken wat je op deze feestdag kunt doen.

Op een heerlijk terras zitten met jouw favoriete drankje in je hand of ronddwalen op één van de honderden rommelmarkten, gaat 'm helaas niet worden. Dit betekent niet dat jij hier niet alsnog een leuke dag van kunt maken. 

Zing mee met het Wilhelmus

Het Concertgebouw heeft iedereen opgeroepen om samen om 10:00 uur 's ochtends het Wilhemus mee te zingen. Wanneer jij een balkon of tuin hebt is dit natuurlijk extra leuk. Geniet van het moment en de mensen om je heen, aangezien je helaas niet veel mensen zult zien op deze speciale dag. Zo krijg je toch nog een beetje het Koningsdag gevoel te pakken. Wie meedoet kan zijn of haar Wilhelmus-video ook delen met #Wilhelmus2020. Daarnaast gaan rond 09:45 ook alle klokken luiden, als teken van verbinding met elkaar.

Houd een quiz over het koningshuis 

Samen met de mensen waarmee jij in quarantaine zit kun je eens testen hoeveel zij nou eigenlijk van onze koning afweten. Dit wordt extra leuk wanneer je hier een beloning aan vasthangt. Maak de quiz zo moeilijk of makkelijk als jij wilt. Weten jullie niet veel over het koningshuis? Dan kun je net zo goed een leuke quiz maken over jouw gezin zelf. Stel grappige vragen op en geniet van een tijd vol met humor. 

Versier jouw huis en jezelf

Om helemaal in de sfeer te komen is het natuurlijk wel zo leuk om jouw huis hiernaar te versieren. Zo krijg je een echt feestdag gevoel en kun je hier niet omheen. Doe dit voordat de rest van jouw gezin wakker wordt en verras ze! Geef jezelf ook wat rood-wit-blauw strepen op je gezicht, zo ben jij er helemaal klaar voor. Mocht je niet weten wat je aan kunt trekken dan vind je hier heel wat inspiratie.

Bekijk livestreams van thuisoptredens

We weten allemaal dat wanneer Koningsdag voor de deur staat we volop kunnen genieten van talloze tv-progamma's. Deze staan allemaal in teken van de feestdag. Hierdoor kom je nog eens meer in de fijne sfeer. Nu er helaas niets op straat mogelijk is, zullen er livestreams van optredens worden gegeven en speciale tv-progamma's uitgezonden worden. Ga heerlijk op de bank zitten met wat toastjes, chips of andere lekkernijen en geniet van deze dag met jouw familie.

Hef een extra drankje

Doordat de feestdag is uitgeroepen tot 'Woningsdag' wordt heel Nederland opgeroepen om om 16:00 uur een glas te heffen op onze koning. Dit kun jij natuurlijk nog groter aanpakken en hier gelijk een borrel of leuk diner van maken. Dek de tafel vol met items in koningstyle. Trek dit door naar de avond en je hebt een hartstikke gezellige Koningsavond.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top