Face & Sculpting

Bronzer: hoe breng je deze nou het mooiste aan?

Bronzer: hoe breng je deze nou het mooiste aan?

Bronzer, we houden ervan. Onze make-up routine is niet compleet zonder ons gezicht wat leven te geven door middel van bronzer. Of je nou jouw kaaklijn wilt accentueren of gewoon een fijn kleurtje wilt, je kunt het voor een hoop dingen gebruiken. 

Nu de warmere dagen zijn aangebroken en misschien jouw sproetjes tevoorschijn komen of je een fijn kleurtje krijgt, maakt dit het nog mooier om hier bronzer op aan te brengen. Of misschien heb jij juist wel een bleek huidje en wil je deze graag wat kleur geven. Daarvoor komt de bronzer prima van pas. Maar hoe creëer je nu het mooiste effect? Wij vertellen het je.

De juiste kleur

Het allerbelangrijkste aspect aan het aanbrengen van jouw bronzer is de kleur. Zodra jij de verkeerde kleur gebruikt dan kan dit er apart uit komen te zien. Dit kan doordat je bronzer misschien te donker is of juist te licht. Kijk dus goed naar jouw huidskleur en stel daar je bronzer op in. Een goedkope bronzer pakken omdat deze in de aanbieding is maar niet helemaal jouw tint is, kun je dus beter niet doen. Heb je last van oneffenheden? Dan zijn glinsters een no go: zij accentureren die alleen maar. Zoek dus naar eentje zonder glitters. Zodra jij de perfecte variant hebt gevonden krijg je een verbluffend effect.

Goede kwast

Wanneer jij jouw bronzer écht goed wilt aanbrengen en een zo natuurlijk mogelijk effect wilt creëren, dan is een goede kwast een echte mustWanneer jij een té kleine kwast gebruikt kan deze harde lijnen achterlaten of minder goed blenden. Zorg dus altijd voor een grote, fluffy kwast. Door deze zal het ook een stuk makkelijker zijn om een natuurlijk effect te realiseren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Charlotte Tilbury, MBE (@ctilburymakeup) op

Houd de 3-vorm aan

Je hebt er vast weleens van gehoord, de 3-vorm. Zo niet, denk dan aan welke plekken jouw gezicht het meest geraakt worden door de zon. Waar jij het snelst bruin wordt. Dit zijn meestal de kaak, de jukbeenderen, jouw neus en jouw voorhoofd. Wanneer je hier bronzer op aanbrengt dan weet je zeker dat dit er goed uit zal zien. Breng dit nooit op jouw hele gezicht aan, hierdoor krijg je een kleurverschil in jouw nek en gezicht. 

Bronzer versus contouren 

Veel mensen denken dat bronzer ook bedoeld is als contourmiddel. Daarvoor gebruiken zij dus ook het product. Dit is helaas niet helemaal waar. Natuurlijk kun je ervoor zorgen om jouw kaaklijn of neus strakker te laten lijken maar meestal geeft dat niet het mooiste resultaat. Dit komt omdat bronzer echt bedoeld is om jouw een zomerglow te geven. Dat kleurtje. Wanneer jij dit heel 'strak' gaat aanbrengen kan dit er nog weleens raar uitzien. Gebruik daarom altijd een fijn contourpalet.

Highlighter

Een highlighter om de boel af te maken is een hele goede keus. Gebruik daarvoor weer een highlighter die past bij jouw huidskleur en breng deze na het aanbrengen van jouw bronzer aan. Dit staat het natuurlijkst wanneer je deze wat subtieler gebruikt. Zo komt jouw hele look samen.

De mooiste bronzers en kwasten

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top