Lifestyle

6 x productieve afleiding als je even een momentje voor jezelf nodig hebt

6 x productieve afleiding als je even een momentje voor jezelf nodig hebt

Wat afleiding van de dagelijkse gang van zaken; we hebben het allemaal wel eens nodig. Een serie kijken of eindeloos door Instagram scrollen zijn vaak wel een fijne toevlucht, maar ook daar kan je moe van worden. Het kan ook anders.

Afleiding die ook nog eens productief is, het is mogelijk! Naast even je focus verleggen, houd je er op deze manier ook nog een goed gevoel aan over. We zetten een paar opties voor je op een rijtje.

1. Probeer nieuwe recepten uit

Je bent er even zoet mee en je houdt er ook nog lekker eten aan over. Wat wil je nog meer! Vooral nu we allemaal veel thuis zitten is het niet onbelangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Een lekker recept voor zelfgemaakte soep volgen of misschien een bananenbrood bakken? Dat laatste lijkt heel Nederland in ieder geval al te hebben opgepikt.

 

2. Bloemschikken

Een beetje gezelligheid in huis en daarmee ook de lokale bloemist steunen? Een win-win situatie! Zelf allerlei losse bloemen uitzoeken en er thuis een mooi boeket mee samenstellen is een gezellig klusje en je hebt er wel een week plezier van. Een leuke wekelijkse taak dus.

 

3. Lezen, lezen, lezen

Een boek oppakken is nooit een slecht idee, maar we realiseren ons dat niet iedereen hier fan van is. Je kan er ook voor kiezen om wat artikelen te lezen over je favoriete onderwerp. Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in psychologie? Online valt er heel wat over te vinden! Lekker op de bank ploffen en jezelf verliezen in interessante feitjes voelt zeker niet verkeerd.

4. Handen uit de mouwen

Steek jij je handen graag uit de mouwen? Kijk in huis naar plekken waar je je organisatietalent op los kan laten of naar meubels die wel een likje verf kunnen gebruiken. Dit is het perfecte moment om dat kruidenrekje af te timmeren of om de houten tafel in de lak te zetten. Verstand of nul en gaan.

5. Breien of naaien

Het is nooit te laat om een nieuwe hobby op te pikken. Hoe fijn zou het zijn om je eigen broeken te kunnen innemen of om een jurk te transformeren naar een rokje? Als je het eenmaal kan dan is dat wel het toppunt van productieve afleiding. Een kleed of een sjaal breien is trouwens ook weer helemaal van deze tijd.

6. Persoonlijke herinneringen

We hebben allemaal wel ergens een stapeltje liggen met kaartjes van onze vrienden of foto’s waar we nog geen plekje voor gevonden hebben. Koop een leeg canvas en laat je creativiteit de vrije loop met al deze persoonlijke herinneringen. Zo heb je weer nieuwe decoratie voor in huis en je houdt er vast en zeker positieve gevoelens aan over.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top