Lifestyle

Zo word jij gegarandeerd een ochtendmens

Zo word jij gegarandeerd een ochtendmens

Moet jij er niet aan denken om elke dag vroeg op te staan of probeer jij het telkens wel maar heb je er een hekel aan? Dat begrijpen we. Wanneer jij weet van jezelf dat je geen ochtendmens bent, is het al wel bijna zeker dat jij een echt nachtdier bent. Je houdt ervan om 's avonds laat naar bed te gaan en wordt energiek wanneer de zon ondergaat.

We snappen dat dit niet de beste combinatie kan zijn, laat naar bed en moeilijkheden met eruit komen. Wanneer jij een negen tot vijf baan hebt is het namelijk belangrijk dat jij je in de ochtend op een rustige manier kunt klaarmaken en kunt wakker worden. Zodra jij het dus lastig vindt om uit bed te komen dan moet je al gauw elke ochtend haasten. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom hebben wij voor jou een paar tips op een rijtje gezet die jou helpen bij het worden van een ochtendmens. Want ook jij kunt het.

Zet je telefoon op een lage helderheid

Het is bijna wel zeker dat iedereen van deze generatie in slaap valt met zijn of haar telefoon in de hand. Nog even snel jouw e-mail checken, op jouw timeline scrollen van Instagram of jouw favoriete serie afkijken. Het blauwe licht dat jouw telefoon afgeeft is helaas niet zo goed voor jouw slaapritme. Hierdoor blijf jij een stuk langer wakker en gaan je hersenen door met nadenken, ook wanneer jij jouw telefoon weglegt. Zorg er dus voor dat voordat jij je bed instapt jouw helderheid op z'n laagst staat. Zo val je sneller in slaap.

Pas jouw licht aan

Iedereen heeft een andere manier van in slaap vallen en opstaan. De één moet er niet aan denken om elke ochtend op te staan in een hele donkere kamer, terwijl de ander dit juist fijn vindt. Zoek dus voor jezelf uit met welk soort licht in jouw kamer jij het beste kunt opstaan. Experimenteer hiermee, laat jouw gordijnen bijvoorbeeld eens een stukje open. Misschien wordt jij de volgende morgen wel veel sneller wakker.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Westwing (@westwingnl) op

Routine

Het is en blijft belangrijk: een slaapritme. Wanneer jij elke dag om dezelfde tijd gaat slapen en op dezelfde tijd eruit gaat, went jouw lichaam hieraan. Dit gaat helemaal vanzelf. Zodra jij dus geen ritme hebt en elke dag een ander tijdstip aanhoudt, zal je lichaam in de war zijn en voel jij je in de ochtend een stuk vermoeider.

Leg jouw wekker/telefoon verweg

Oké, we geven toe: deze tip werkt niet voor iedereen. Vooral wanneer jij weet van jezelf dat jouw humeur niet op z'n best is in de ochtend, kun je dit beter niet proberen. Toch is dit wel iets dat veel mensen heeft geholpen bij het opstaan. Wanneer jij jouw telefoon of wekker op een plek neerzet waar je naartoe moet lopen, stap je dus gelijk uit bed. Hierdoor kun jij ook niet snoozen en ben je gelijk wakker.

Drink water als je wakker wordt

Een groot glas water drinken, gelijk na het ontwaken, kan voor veel voordelen zorgen. Het blijkt namelijk dat mensen die in de ochtend water drinken een stuk sneller productief worden. Hoe dat komt? 's Nachts verlies je een hoop vocht en door dat snel aan te vullen 's ochtends, kan je lichaam goed opstarten.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top