Trendalert × Woninginrichting aan Huis

Raamdecoratie trends: dit zijn de mooiste gordijnen voor 2020

Raamdecoratie trends: dit zijn de mooiste gordijnen voor 2020

Raamdecoratie is een essentieel onderdeel van jouw huis en verdient eigenlijk wel wat meer aandacht dan dat het waarschijnlijk heeft gekregen tot nu toe. Zijn jouw gordijnen aan vernieuwing toe? Dan is het leuk om te kijken wat voor trends er spelen op het gebied van raamdecoratie.

De vloer, de wanden én de raamdecoratie vormen met elkaar de basis van jouw stulpje. Hoewel de vloer vaak op één verdieping in alle ruimtes doorloopt, kun je met raamdecoratie flink spelen. Niet elk type raam is natuurlijk geschikt voor elk type verduistering of afscherming. Kijk dus goed naar wat mogelijk is en denk na of het past bij hoe je de kamer wilt inrichten of zoals deze al is.

Hieronder vind je de grootste trends op het gebied van raamdecoratie voor 2020

1. Bye basic

Raamdecoratie mag in 2020 een statement maken en kleur speelt hierbij een essentiële rol. Ga eens voor een prachtige tint zoals zachtgroen in de vorm van vouwgordijnen of luxe koperkleurig fluweel voor gordijnen op een rails. Door dit te doen, maak jij de kamer in één keer een stuk sprekender. Ga wel voor een tint die ondanks haar uitgesprokenheid makkelijk te combineren is en waar je natuurlijk verliefd op bent. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Woninginrichting-aanhuis.nl (@woninginrichting.aanhuis.nl) on

2. Zwart

Vind je kleur toch wat eng maar wil je wel iets anders dan beige of wit? Dan is zwart de ideale optie voor bijvoorbeeld shutters en jaloezieën. Helemaal natuurlijk als de kozijnen van het huis ook zwart zijn of een donker tintje hebben. Door het gebruik van zwart creëer je een knusse sfeer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Woninginrichting-aanhuis.nl (@woninginrichting.aanhuis.nl) on

3. Natuurlijke materialen

Wil jij het geheel toch wat meer basic houden? Dan zijn natuurlijke materialen uitgevoerd in een rustige tint ideaal. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen in een beige kleur gemaakt van linnen. Het past altijd en voelt toch warm aan. Bijkomend voordeel: je kunt met andere items in jouw interieur meer knallen, als je dat zou willen natuurlijk. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Woninginrichting-aanhuis.nl (@woninginrichting.aanhuis.nl) on

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top