Interior

Dit zijn de 3 grootste trends op het gebied van vloeren in 2020

Dit zijn de 3 grootste trends op het gebied van vloeren in 2020

De vloer vormt misschien wel de belangrijkste basis van je woning. Je zit er echt een tijdje aan vast en alles wat je aanschaft, moet passen bij wat er op de grond ligt. Een bewuste keuze maken is dus een must maar je een beetje verdiepen in de trends op het gebied van vloeren kan daarnaast ook geen kwaad.

Hoewel er jaarlijks trends zijn te bespeuren, blijven die op het gebied van vloeren echt wel flink wat jaren hangen. Soms is de ene vloer wat populairder dan de ander en er komen regelmatig nieuwe ideeën de hoek om kijken. Dat vloerentrends wat langer aanhouden, vinden wij natuurlijk helemaal niet erg want even van vloer wisselen is natuurlijk een stuk lastiger dan een ander kleurtje op de muur.

Wij gingen op onderzoek uit wat de drie meest populaire vloeren van 2020 zullen zijn. Laat je inspireren en kijk goed wat bij jouw stijl, woning en budget past om de beste keuze te maken. 

1. Visgraat of Hongaarse punt

Een houten vloer, daar kunnen we geen genoeg van krijgen in Nederland. Het straalt warmte uit en is comfortabel aan de voeten. Als de vloer ook nog een fijn patroon heeft, dan zit je helemaal gebakken. De meest populaire is de visgraat met daarop gevolgd de Hongaarse punt. Het verschil zit 'm in de legwijze. Terwijl de visgraat planken aan de uiteinde gewoon vierkant zijn, loopt die van de Hongaarse punt - zoals de naam al zegt - in een punt. Welke je ook kiest, van een houten vloer met een patroon zul je jaren genieten. Het nadeel is dat dit type vloer wel wat onderhoud vereist, aardig aan de prijs is én misschien niet heel praktisch is als je een sloddervos bent of jonge kids hebt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thuisin (@thuisinnl) on

2. PVC vloeren

Misschien wel de perfecte variant voor op de grond is de PVC vloer. Uitgevoerd in alle vormen die je maar kunt bedenken - van hout look tot tegels - is het eentje die makkelijk te onderhouden is, waar geen overdreven prijskaartje aan hangt en die wél tegen een stootje kan. Ideaal met kinderen dus of als je zelf te druk bent om constant op te letten of er iets met je vloer aan de hand is. Vind je een visgraatvloer mooi maar wil je liever geen hout? Dan heb je geluk want PVC vloeren zijn ook in dat patroon te verkrijgen. Een PVC vloer wordt verlijmd met de grond die daaronder ligt en vormt daarmee een solide basis. Heb je vloerverwarming? Dan is een PVC vloer ideaal om de warmte te begeleiden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thuisin (@thuisinnl) on

3. Beton (look)

Industriële interieurs vieren nog steeds hoogtij en de perfecte vloer hierbij is de beton (look). Even wat beton in je huis storten om daar een aangename vloer van te maken, is nog zo makkelijk niet. De ideale oplossing is te vinden in dingen die aan beton doen denken. Voorbeelden hiervan zijn de gietvloer, marmoleum / linoleum maar ook de PVC vloer (daar heb je 'm weer) zijn perfecte manieren om een beton look te creëren. Voor elk budget is wel een beton look vloer te vinden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thuisin (@thuisinnl) on

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top