Nagellak

Zo verwijder je zelf gellak zonder dat jij je nagels ruïneert

Zo verwijder je zelf gellak zonder dat jij je nagels ruïneert

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Soms is het tijd voor een nieuw lakje en is het tijd om de oude weg te halen. Dit doe je natuurlijk met zoveel mogelijk zorg voor je huidige nagels. Laat je dit altijd in de salon doen, dan ben je nu op jezelf aangewezen. 

Net zoals het verven van je wenkbrauwen zijn dit misschien dingetjes die je liever aan een professional overlaat. Nu moet je zelf aan de slag en weet je misschien niet hoe. Wij helpen je graag een handje!

Dit heb je nodig

Wattenschijfjes

Vijl

Nagellak met aceton

Aluminiumfolie

Handcrème

1. Begin met vijlen

Er bestaan verschillende soorten gellakjes. Toch moet je ze allemaal eerst opvijlen. Zo haal je de eerste, glossy laag van je nagels af en maak je het een stuk makkelijker om de volgende stap te voltooien. Je zorgt als het ware dat de gellak zwakker is en je 'm er makkelijker af kan halen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yinger Cosmetics (@yingercosmetics) on

2. Week je nagels

Voor deze stap heb je aceton, wattenschijfjes en aluminiumfolie nodig. Zorg dat je eerst een wattenschijfje doorweekt met aceton en plaats die vervolgens om je vinger heen. Daarna zet je er aluminiumfolie omheen. Knijp in de voorkant van de aluminiumfolie als deze om jouw nagels heen zit, zo zit het strakker om je vinger heen.

Zorg dat dit ten minste 15 minuten om je nagels zit zodat je zeker weet dat je gellak los heeft gelaten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LAKWERK (@lakwerk) op

3. Haal alles weg

Na een kwartiertje is het tijd om te checken of alles goed is gegaan. Is dit het geval? Haal de met aceton gevulde aluminiumfoliewikkel dan drukkend van je nagels af. Merk je dat sommige stukjes nog veel kleur hebben? Dan is het natuurlijk handig om de aluminiumfolie wrap nog even te laten zitten. Het is belangrijk om rustig te doen met je huid en met je nagels. 

4. Extra zorg voor je nagels

Het verwijderen van gellak is vrij intensief voor je nagels. Zijn je nagels helemaal schoon? Dan is het tijd om deze te verzorgen. Was je handen gronding schoon. Dep ze droog en doe er dan je favoriete handcrème op. Zo hebben je nagels voldoende tijd om te herstellen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kiki London (@kikilondonnailgel) op

 
Beeld: Photo by Jakob Owens on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top