Health

Moet jij jouw boodschappen schoonmaken voordat je deze gebruikt?

Moet jij jouw boodschappen schoonmaken voordat je deze gebruikt?

Doe je boodschappen? Dan is de vraag 'moet ik dit niet extra wassen' waarschijnlijk wel in je gedachte geweest. We nemen graag het zekere voor het onzekere in deze tijd. Iets wat ons verantwoordelijk maakt, vooral als we niet alleen voor onszelf zorgen. Wij vertellen je precies wat je vanaf nu moet doen met je boodschappen.

Het coronavirus verandert het leven om ons heen in een rap tempo. Dingen die normaal niet zo erg leken, zijn dat nu wel. Vooral het wassen van groentes komt in opspraak. Hoe maak je ze nou het allerbeste schoon?

Even over groentes

Je favoriete groentes kan je nog steeds eten hoor, maak je maar geen zorgen. Op een virale video is te zien hoe iemand fruit met zeep en water wast. Hoewel het allemaal heel professioneel overkomt is dit echt niet the way to go. Dokters geven aan dat van alle coronagevallen er geen één van besmette groentes komt. Een bubbelbad voor je groente is dus absoluut geen vereiste. Een bijkomend nadeel? Het consumeren van zeep zou kunnen zorgen voor misselijkheid of diarree want het is niet gemaakt voor het menselijk lichaam. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dr Jenny. Psychologist. (@what.jenny.eats) op

Koud water

Voor de meeste producten die je gebruikt, is koud water genoeg. Dit zal 90 tot 99% van de ziektekiemen en bacteriën doden. Hebben je producten een ruwe textuur, zoals avocado's? Dan kan je deze producten extra schoonmaken met een borstel. 

Het is belangrijk om bij te basis te blijven als het gaat om groentes en andere producten die je meeneemt uit de supermarkt. Word je ziek door je eten niet goed klaar te maken? Dan verzwakt dit je weerstand wat op zijn beurt weer invloed heeft op je weerstand in de toekomst. Hierdoor zou je sneller ziek kunnen, iets wat je natuurlijk niet wilt. 

Je boodschappen schoonmaken

Ook de vraag of jij de rest van je boodschappen moet schoonmaken voor gebruik kwam vaak ter sprake. Ergens is het ook wel logisch, je wilt natuurlijk niet ziek worden door je eigen eten. Gelukkig is het niet nodig om je boodschappen schoon te maken. Een handige tip is om je boodschappen niet in hun originele verpakking te houden en in opbergers te plaatsen. Hierdoor heb je meer overzicht op je boodschappen en geef jij je keuken ook nog eens een update

Conclusie

Het is goed om na te denken over het doen van boodschappen in deze bijzondere tijd. Je probeert jezelf en de mensen om je heen te beschermen. Toch is het belangrijk om te onthouden dat je niet te ver moet gaan. Meestal is de basis genoeg om gezond te blijven. Door extra maatregelen kan jij ervoor zorgen dat je alsnog ziek wordt, waardoor corona makkelijker toe kan slaan. 

Beeld: Photo by leonie wise on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top